Lepoglavski penjač Mario Musulin do trećeg mjesta u Bjelovaru

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 26.11.2015. 17:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Darija Rogina

Pljusak i niske temperature nimalo nisu utjecali na odličnu atmosferu trećeg kola lednog kupa u Bjelovaru, a lepoglavski penjač Mario Musulin osvojio je treće mjesto.

Cijeli dan se penjalo po kiši, no pozitivna konkurencija, međusobno navijanje, odlična organizacija i penjanje do krajnjih granica osigurali su dobro raspoloženje.

Nastupilo je 12 natjecatelja i 3 natjecateljice. Započelo se s već poznatim kvalifikacijskim smjerom, koji kreće po visokim trupcima, simulaciji leda, na drvenu ploču i potom na nezgodne pukotine na betonu, već poznate po tome što se sužavaju i prema gore i prema dolje. Nakon betonskog dijela uslijedila je nova varijanta smjera, lijevo po stropu pa do vrha vodotornja (sveukupno 25 metara).

Kako su se natjecateljice i natjecatelji redali, tako se vidjelo kome više odgovara koji dio smjera – nekima je ležalo zabijanje cepina i dereza u drvo, dok su neki s time imali problema, ali su došli na svoje u betonu.

S obzirom na to da nije bilo polufinalnog smjera, svi natjecatelji su prošli u finale. Finale je krenulo s natjecateljicama. Penjale su kao prve i za razliku od muških, smjele su koristiti sva hvatišta. Trenutno vodeća Maja Vrancich iz Rijeke je još jednom pokazala svoje kvalitete i došla do vrha prvog dijela smjera. Prošlogodišnja prvakinja Sanda Banović uslijed nedostatka treninga ove sezone zauzima drugo mjesto, a na treće mjesto se plasirala debitantica Suzana Antolin, koja je pokazala odličnu perspektivu za daljnji napredak.

Muški su kao i inače krenuli obrnutim poretkom s kvalifikacija. Svi su se dobro pomučili već u početnim gibovima smjera, no samo je Janez Svoljšak uspio doći do topa. Drugoplasirani Damir Behlić dolazi do vrha prevjesne ploče, pred sam završni betonski dio smjera. Treće mjesto je osvojio Mario Musulin, koji je dobro napredovao do trenutka kad mu je ispao cepin, što je rezultiralo prekidom njegovog nastupa. Iza njih su se plasirali Marko Petrunić, Feđa Vilić i ostatak ekipe iz Zagreba, Rijeke i Slovenije, a bilo je dobro vidjeti i povratnika s prošlogodišnjih tekmi Renea Lisca.

Komentari