"Leteći medvjedići" sredili i "kapitalce" iz Beča

Objavljeno: 05.12.2011. 10:52

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Hokejaši Medveščaka u utakmici 28. kola EBEL-a sa 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) su svladali Vienna Capitalse i tako ostali na drugoj poziciji, s istim brojem bodova kao i trećeplasirani Red Bull Salzburg, piše Index

Dva je gola za Medvjede postigao Slava Trukhno, prvog je zabio Kinasewich, a novi Kristanov shoot-out spriješio je u drugoj trećini Francois Fortier. Nakon pobjede protiv Linza prošle nedjelje, te razbijanja KAC-a u Klagenfurtu u petak, Medveščak je u krcatoj Ledenoj stigao do novih bodova protiv Austrijanaca.

Nabrijano su u susret ušli i Medvjedi i Capitalsi, a poslije šest minuta Medveščak je stigao do prednosti. U situaciju kad je broj igrača na ledu bio isti, Ryan Kinasewich je na dodavanje Andyja Serticha i Grega Dayja zabio za 1:0.

Medvjedi su na taj način dodatno zagrijali Ledenu, a uskoro su propustili lijepu priliku za povećanje vodstva. Gostima je isključen Lupaschuk, minutu i pol kasnije i Lakos, ali u 30-ak sekundi igre pet na tri "medvjedi" nisu uspjeli zabiti.

Štoviše, prije povratka Lakosa na hlađenje je morao Banham (Kristan je zaradio dvije minute zbog izbacivanja paka preko ograde, a kaznu je služio Banham), ali Austrijanci nisu uspjeli zabiti.

Trend nezabijanja s igračem više nastavio se i kad su izbačaje dobili Filip Gunnarson i Ryan Kinasewich. Ni Zagrepčani ni Bečani nisu uspjeli zabiti do kraja prve trećine, a Medvjedi nisu povećali vodstvo niti nakon što je početkom druge dionice isključen Philipp Pinter.

Ipak, kad je u 29. minuti zbog udaranja palicom Pinter zaradio drugo isključenje, poslije 34 sekunde Vyacheslav Trukhno zabio je za 2:0. Pet minuta kasnije kaznu je iz istog razloga zaradio i Saša Martinović, a Francois Fortier na dodavanje Jonathana Ferlanda smanjuje prednost Medvjeda.

S minimalnom prednošću Medveščaka ušlo se u treću trećinu, nakon što Austrijanci nisu uspjeli svladati Kristana dok je isključen bio David Brine. U zadnjem periodu nije bilo nikakvih uzbuđenja sve do ulaska u 50. minutu. Tada suci unutar 13 sekundi isključuju Morencyja i Naglicha, ali Medvjedi se herojski uspijevaju obraniti.

Tek što su se njih dvojica vratili, isključenje je popio Tom Zanoški, zajedno s Vienninim Benoitom Grattonom zbog naguravanja. U igri četiri na četiri Slava Trukhno je svojim drugim golom osigurao bodove Medvjedima.

Prštala su poslije toga isključenja, pokušali su gosti i s vađenjem vratara iščupati produžetak, ali nije išlo - Medvjedi su se obranili i zasluženo upisali dva nova boda.


Izvor: index.hr

Komentari