uspješna mlada sportašica

Ludbreška hrvačica Iva Gerić osvojila zlato na turniru u Slovačkoj!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.02.2018. 08:10

Zadnja izmjena: 19.02.2018. 08:10

Ludbreška hrvačica, Iva Gerić ovog je vikenda, zajedno s ostalim kolegicama iz ženske reprezentacije, nastupila na međunarodnom turniru u Slovačkom mjestu Nesvady. U uzrastu kadetkinja ovog puta Iva je nastupila u kategoriji do 61 kg, odnosno jednu težinsku kategoriju više od njene prave kategorije.

To međutim nije predstavljalo nikakav problem, te je Iva bez većih problema došla do finala gdje je snage odmjerila sa starom poznanicom, reprezentativkom Poljske, Molinskom i pobijedila rezultatom 3:2. Osim što je osvojila zlatnu medalju, Iva je proglašena i najboljom hrvačicom turnira te je svoju kolekciju upotpunila i lijepim peharom.

I ostatak je ženske hrvačke reprezentacije, pod vodstvom Senada Mujagića, bio uspješan. Tako su u svojim kategorijama zlatne medalje, osim naše Ive, osvojile i Veronika Dragaš  te Mirta Štiks, srebra Dea Brezec i Petra Horvat, dok je Dorotea Uskok bila brončana. 

Što se tiče Ive, ovo je još jedan u nizu turnira, u ciklusu priprema za nadolazeće eu​ropsko kadetsko prvenstvo, koje se održava od 23.- 29. 4. u Kijevu i koji je ove godine jedan od dva glavna fokusa. Drugi je svjetsko kadetsko prvenstvo koje će, što je posebno zanimljivo, ove godine biti organizirano u Zagrebu, od 2. - 8. srpnj​a.

Komentari