Ludbreškom Grafičaru predstoji 8 pripremnih utakmica s ekipama regije Centar

Objavljeno: 02.09.2015. 15:59

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: KK Grafičar

Nakon odrađenih 14 treninga u 17 dana gdje se radilo na 2 segmenta i to u većoj mjeri bazni dio na vanjskom igralištu Podravine i u manjem segmentu tehničko-taktički dio u dvorani, Košarkaški klub Grafičar, ovog tjedna završava taj najkorisniji a igračima najteži trenažni proces...

Naglasak je na akumuliranju snage, izdržljivosti, brzini te se okrećemo paralelno radu u dvorani i odigravanju utakmica, pojasnio je Dražen Cesar, trener ludbreških košarkaša.

- Ove sezone je naglasak na utakmicama s protivnicima iz drugih regija i država i to iz više  razloga. Naime, želimo vidjeti gdje smo u odnosu na njih, nastojimo igračima razbiti monotoniju igranja utakmica s ekipama s kojima se natječu u ligi i probat ćemo neke utrenirane stvari koje ne želimo prezentirati pred drugima. Igraju se utakmice visoke razine s nepoznatim protivnicima te uvježbava adaptacija na njihovu igru – naglasio je Cesar.

U planu je 8 utakmica i to s vodećim ekipama regije Centar / Samobor, Vern i Hermes/ i Istok /Borovo Vukovar/, izvrsnim A ligašem iz Slovenije Radenska i Maribor i A ligašem Vojvodine Dunav Apatin.

- Organizirati ćemo tradicionalni,  4. po redu Grafičar kup 26. i 27. rujna a potom odlazimo na turnir u Vukovar, 3. i 4. listopada. Ove sezone sam išao na dulje pripreme od 60 dana iz razloga jer je skoro nova ekipa, pa da se upoznamo, uigramo i uštimamo – pojasnio je Cesar.

Iz tog razloga će vikend i turnir u Vukovaru, pred sam početak prvenstva  iskoristiti kao jedan Team building mini  ciklus ekipe, koji će Grafičaru uz uigravanje služiti i za razvijanje timskog duha, dobre atmosfere, te kako bi Čiro rekao - za homogenizaciju i galvanizaciju ekipe.

Prva pripremna utakmica se igra u petak 6. rujna u 20 sati u Ludbregu protiv Samobora.

Valja napomenuti da kontinuirani i kvalitetan rad u svim kategorijama u klubu, a posebice u školi košarke nije ostao ne primijećen.  Uspostavljena je suradnja s KK Cedevita. Dobra suradnja koja je krenula prije par godina sada je okrunjena. Također, počinje s radom Škola košarke Cedevita-Grafičar Ludbreg.

- Djeca će igrati Cedevita ligu u Zagrebu, tu je otvorenost i dostupnost edukacija trenera, koji će surađivati međusobno i educirati se dodatno. Redovno će se posjećivati utakmice ABA i Eurolige i još puno toga. Primjerice, za početak će u Ludbregu i Toplicama početi s radom Škola košarke Cedevita Grafičar- Ludbreg, a nakon toga u planu je širenje škole – naglasio je Cesar koji je kao i svake godine i ovu iskoristio za edukaciju.

Imao je čast i zadovoljstvo dva dana surađivati i gledati treninge najboljeg trenera višestrukog prvaka Izraela i Europe Pini Gershona u Austrriji.

- Osim spomenutog, četvrtu godinu zaredom sam pratio  rad reprezentacije Hrvatske i moram izuzetno napomenuti i zahvaliti Perasu koji mi je omogućio praćenje budući da su treninzi za to zatvoreni – zaključuje Cesar.

Komentari