Marko Popović: Naša prednost je naša borbenost

Objavljeno: 28.08.2011. 09:02

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Drago Sopta/ Cropix

Na konferenciji za novinare košarkaške reprezentacije uoči puta na Europsko prvenstvo u Litvi, svoje dojmove o pripremama i očekivanjima na natjecanju dali su kapetan reprezentacije Marko Popović i Ante Tomić, donosi Index.

- Mi smo mlada ekipa, ne krasi nas iskustvo ali ono s čime možemo iznenaditi svaku momčad je borbenost. To nam upravo daje mladost koju imamo u reprezentaciji i ona nam garantira da se možemo brže regenerirati. To je jako bitno jer ćemo odigrati 11 utakmica u 19 dana. Ritam je ubitačan - izjavio je Popović, koji je obnovio ugovor sa Žalgirisom što mu omogućuje miran san uoči prvenstva.

Popović je u reprezentaciji najstariji igrač, a shodno tome može usporediti kakva je razlika između prijašnjih generacija i ove trenutne.

- Naša je momčad kao što sam rekao vrlo mlada. U skupini nas očekuje pet utakmica, dok su se prije odigravale samo tri, i upravo tu vidim našu prednost ali i glavnu razliku između ove reprezentacije i prijašnjih. Baš kao mlada reprezentacija možemo pružiti fizički puno više, trkački smo puno moćniji, ali opet, nedostaje nam iskustvo - kaže Pop

- Primjerice, u Turskoj smo rezultatski podbacili, više manje zbog nedostatka iskustva, ali sada se dižemo", objasnio je Pop te nastavio: "Što se tiče mene, ja sam definitivno sazrio. Prije sam znao poludjeti ako bismo izgubili od momčadi koja je objektivno slabija od nas, ali najbitnije je pristupiti utakmici mirne glave. Tu je bitno iskustvo, da te ne ponesu emocije.

Izbornik Vranković je objasnio kako je glavni cilj ove reprezentacije prolazak u četvrtfinale i dodatne kvalifikacije za London. Prva prepreka na otvaranju prvenstva će nam biti Finska.

- Moram napomenuti da su od nas kvalitetnije barem tri četiri reprezentacije, prvenstveno ovdje mislim na Španjolsku, Rusiju, Litva i Francusku ali to ne znači da ćemo se predati. Sigurno ne idemo sa bijelom zastavicom. Mislim da ćemo dobro proći - zaključio je Popović.

Ante Tomić, pak, nije imao problema u Real Madridu. Štoviše, odigrao je solidnu sezonu u dresu "kraljeva", a isto to se očekuje da ponovi u dresu reprezentacije.

- Da, zadovoljan sam sezonom u Realu. Tamo traže sve najbolje od tebe i znam da ću morati dati puno više. Što se tiče reprezentacije, situacija je slična kao prošle godine. Poharale su nas ozlijede, ali se nadam da možemo postići bolji rezultat nego što smo napravili na prošlom prvenstvu - rekao je Tomić.

Hrvatska je smještena u grupu C, zajedno s Grčkom, Makedonijom, Crnom Gorom, Finskom te Bosnom i Hercegovinom. Izbornik je naglasio kako su sve reprezentacije veoma neugodne i da nema lakih utakmica.

- Prema mom sudu Crna Gora i Grčka su dvije najopasnije momčadi u skupini. Crna Gora je bila jako opasna iako su bili izvan forme nedavno na pripremnoj utakmici protiv nas. Što se tiče Grčke, oni su jako dobro odigrali bez važnijih igrača. Mi se prvenstveno moramo fokusirati na našu grupu, četvrtfinale je cilj", izjavio je Tomić, te na kraju nadodao: "Sve ovisi o nama, ako se povežemo ostvarit ćemo svoj cilj, nakon toga se sve odlučuje. Ili si na vrhu, ili si na dnu - ističe prvi centar košarkaške repke.

Hrvatski reprezentativci sutra putuju u Litvu gdje se od 31. kolovoza do 18. rujna odigrava EP. Hrvatska prvu utakmicu 31. kolovoza, u 20 sati po našem vremenu, protiv Finske.

RASPORED UTAKMICA:

31.08. Hrvatska - Finska 20:00
01.09. Hrvatska -  Makedonija 20:00
03.09. Hrvatska - Crna Gora 20:00
04.09. Hrvatska - Bosna i Hercegovina 20:00
05.09. Hrvatska - Grčka 17:00


Izvor: index.hr

Komentari