Medveščak tijesno poražen u produžetku od Capitalsa

Objavljeno: 06.01.2012. 20:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: Srđan Vrančić / CROPIX

Hokejaši Medveščaka bili su vrlo blizu velike i važne pobjede u Beču, gdje su vodili 2:1 u posljednjem dijelu utakmice, no Bečani su dvije i pol minute prije kraja posljednje trećine izjednačili, a 13 sekundi prije kraja produžetka domaćin stiže i do pobjede...

Capitalsi su poveli u prvoj trećini pogotkom Ferlanda u 14. minuti, a druga trećina je u potpunosti pripala Medvjedima, koji su preokrenuli utakmicu u svoju korist. Trukhno je vrlo rano u drugoj poravnao omjer, a potom Prpić u 31. Minuti doveo Zagrepčane u prednost.

Imali su Medvjedi susret pod kontrolom i u trećoj trećini, igrali vrlo dobro, čvrsto i sigurno u obrani, a osam minuta prije kraja imali su i čovjeka više na ledu. Nisu iskoristili prednost, a dvije minuta prije kraja, nakon udarca Rodmana, pak nezgodno prolazi ispod Kristana, na njega dolazi Kavanagh i „posprema“ u mrežu za produžetak.

U produžetku su Bečani krenuli bolje, imali par prigoda na početku, ali Kristan se nije dao iznenaditi. I onda, kada se već očekivao kraj produžetka, u jednom napadu Bečana, pak se odbija do Ferlanda, koji radi sjajnu piruetu, neposredno pred golom hrvatskog predstavnika te na kraju sjajnim udarcem kroz noge donosi pobjedu Bečanima.

Kako je Salzburg poražen u Znojmu, s ovim jednim osvojenim bodom, Medveščak je ipak preuzeo drugo mjesto na tablici, uoči „ludnice“ Arene, koja će uslijediti, a sve počinje već u nedjelju, kada u Zagreb dolaze Jesenice.


Komentari