Messi uskoro postaje najbolji strijelac Barce u povijesti

Objavljeno: 26.09.2011. 14:34

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: barcelonabih.blogger.ba

Sjajnim nastupom u utakmici protiv Atletico Madrida Lionel Messi postigao je hat-trick i time se približio rušenju novog rekorda u Barceloni. Argentinac na svome kontu ima 192 postignuta pogotka i samo dva pogotka nedostaju mu da prestigne legendarnog Mađara Laszla Kubalu, piše Mario Glasnović za sportnet.

Argentinski čarobnjak Leo Messi ne prestaje s postizanjem pogodaka u dresu Barcelone. S tri postignuta pogotka u utakmici protiv Atletica Messi je broj svojih golova za Blaugranu povećao na 192. Samo dva gola dovoljna su prestigne Laszla Kubalu i popne se na drugo mjesto vječne ljestvice strijelaca u katalonskom klubu.

Španjolski mediji aktualizirali su i pitanje rušenja rekorda. Najbolji strijelac Barcelone svih vremena je Cesar Rodriguez koji je postigao 235 pogodaka, no sigurno je da će Messi uskoro prestići i njega jer Argentinac ima impresivnu golgetersku statistiku.

- Dosta sam miran zbog toga. Jednostavno igram utakmicu po utakmicu, ali jako sam uzbuđen činjenicom da bih mogao postati najbolji strijelac u povijesti. Puno godina je prošlo, a da nitko nije prestigao Kubalu. Nadam se da ću prestići njegovu brojku, želim nastaviti s rušenjem rekorda - izjavio je 24-godišnji Argentinac.

Messi je protiv Atletica upisao svoj 12. hat-trick u karijeri, a priznao je da mu odgovara novi sustav koji je nametnuo Guardiola.

- Osjećamo se dosta ugodno s time. Postoji još nekoliko stvari koje ne radimo dobro, kao i u prošlom sustavu, ali mislim da je to dobro. Treba nam još vremena i vježbanja, nismo se u potpunosti naučili na novi sustav. Meni se ovaj sustav sviđa jer naprijed imamo više prostora, možemo se bolje povezati s veznim igračima i tako primati više lopti - komentirao je Messi Guardiolin 3-4-3 sustav.

Izvor: sportnet.hr

Komentari