GK VINDIJA

Mladi gimnastičar Teo Bartolec ostvario normu za EP

Objavljeno: 14.12.2021. 15:14

Zadnja izmjena: 14.12.2021. 15:22

Protekle subote i nedjelje, članovi GK Vindija nastupili su sa šestoricom svojih najboljih gimnastičara, na jakom međunarodnom turniru u Novom Sadu SRB, gdje se okupilo više od deset nacija.

Prvog dana kvalifikacija nastupili su Vindijini kadeti Marko Zrnić i Karlo Gradiček, po prvi puta na međunarodnom natjecanju,i uhvatili su finale , što je ogroman uspjeh za prvo natjecanje. U finalnom danu, među osam najboljih, Marko Zrnić zauzima šesto mjesto na ručama dok je Karlo Gradiček zauzeo 7. na ručama,7.mjesto na preskoku, i 8. mjesto na tlu.

Juniori Vito Nušak i Dominik Alković, u vježbi na tlu radi pada na spravi , nažalost nisu se kvalificirali u finalni dan, iako su prema sastavu vježbe bili spremni i za borbu za medalje.

Teo Bartolec, glatko je ušao među osam najboljih, gdje je u finalu dominirao i skoro sa bodom prednosti, pobijedio i osvojio zlato za Hrvatsku. Bitno je napomenuti, da je Teo ujedno time ostvario svoju kartu, tj. normu za odlazak na Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2022. godine, gdje će predvoditi juniorsku reprezentaciju ,te federacija mnogo očekuje od njega.

Mateo Žugec senior,u oba dana natjecanja pobijedio i potvrdio svoj status , te se okitio još jednim zlatom međunarodnog sjaja. Ujedno Mateo završava uspješnu sezonu, te kreće sa pripremama za prva izborna natjecanja već u siječnju mjesecu, kada počinje borba za najviše sportske ciljeve , te očekujemo jednu sportsku plodnu godinu za Matea.

Na natjecanje su sportaše pripremili Matija Vugrinec, Vinko Kirinić i Emil Šanjek, dok je ulogu suca odradio Vinko Kirinić u oba dana natjecanja.

Ovime gimastičari Vindije završavaju ovogodišnju međunarodnu natjecateljsku sezonu, te već uskoro počinju fizičke pripreme za novu sezonu.

Komentari