S trojicom Varteksovaca protiv Španjolske do prvih bodova?

Objavljeno: 06.10.2011. 10:31

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Nakon uvodna dva poraza u sklopu trećeg kruga kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se 2013. godine održava u Izraelu naše mlade reprezentativce u Osijeku večeras u 20.30 sati očekuje susret protiv favorizirane Španjolske, piše Ante Dubravac za SportNet

Na popisu Ive Šuška su čak trojica bivših Varteksovaca, Dino Škvorc, Roberto Punčec te Dejan Glavica, koji je u Osijek pozvan naknadno.

Pred našim najboljim mladim nogometašima su dvije teške utakmice protiv Španjolske i Estonije u kojima će izabranici Ive Šuška pokušati doći do prvih bodova u kvalifikacijama.

Nula bodova nakon dva kola natjecanja u petoj kvalifikacijskoj skupini i niti jedan postignut pogodak, a primljenih čak pet dosadašnji je učinak mlade hrvatske reprezentacije.

Poraz od Gruzije na domaćem terenu u Dugopolju u prvom kolu okarakteriziran je kao splet nesretnih okolnosti pa se željno očekivalo gostovanje u Švicarskoj na kojem su naši igrači trebali pokazati svoje pravo lice. Međutim aktualni europski doprvaci potpuno su nadigrali Šuškovu momčad i slavili s uvjerljivih 4:0.

- Treba pogledati istini u oči i priznati da u ovoj generaciji jednostavno nemamo kvalitetu za ozbiljniju igru na europskoj razini - izjavio je izbornik nakon poraza.

I nakon svega u Osijek stiže jedna od najboljih mladih reprezentacija, favorit skupine, Španjolska. Španjolsci su u prvom kolu bili uvjerljivi na gostovanju u Gruziji i slavili s 7:2 dok su u drugom susretu na svom terenu pobijedili istog suparnika s 2:0.

Unatoč velikom broju odličnih nogometaša sigurno najpoznatije ime u gostujućim redovima je vratar David De Gea koji je ovo ljeto kao zamjena za Edwina van der Saara iz Atlético Madrida došao u Manchester United. Osim njega tu su još Sergio Canales, Iker Muniain, Rodrigo Moreno i drugi.

Ipak izbornik Šušak vjeruje da Hrvatska može pružiti dobru utakmicu i iznenaditi objektivno boljeg suparnika: "Kod njih je prisutna doza prepotencije i ako mi budemo najbolji mogući možemo iznenaditi Španjolce." Zbog ozljeda su s popisa otpali Šovšić i Šarić, ali se u konkurenciju vratio kapetan Ante Vukušić koji bi od prve minute trebao biti najveća prijetnja Davidu de Gei.

Utakmica između Hrvatske i Španjolske na rasporedu je u četvrtak, šestog rujna s početkom u 20.30 sati. Pravdu će u Gradskom vrtu dijeliti Steven McLean iz Škotske.


Ante Dubravac / hrsport.net

Komentari