MŽNL: Dobro kolo VŽ-predstavnika, Jalžabet na vrhu, Varteks pobijedio prvaka!

Objavljeno: 13.09.2015. 21:57

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 12:46

Nogometaši Jalžabeta novom su visokom pobjedom zadržali 1. mjesto na tablici, Varteks je na svojem terenu pobijedio aktualnog prvaka Nedelišće, Zelengaj ugodno iznenadio trijumfom u Svetome Martinu na Muri, baš kao i Novi Marof pobjedom u Kotoribi. Izgubili su samo Zadrugar od Rudara iz Murskog Središća i Plitvica iz Gojanca u Prelogu.

Tomislav Medved već se nakon četiri kola prometnuo u uvjerljivo najboljeg igrača ili najubojitijeg napadača Međužupanijske lige. Danas je protiv Pušćina dodao novi hat-trick i to već u prvom poluvremenu (golovi u 15., 42. i 43. minuti) i s ta je tri pogotka na kontu skupio već 10 golova. U svega četiri utakmice! Sudbinu momčadi trenera Dejana Cara zapečatio je u 65. minuti Nenad Hanc. Jalžabet – Pušćine 4:0!

Varteks je, dijametralno suprotno od prethodnih predstava, potpisao preokret u svoju korist. Nakon što su Bumbari vodili protiv Rudara iz Murskog Središća 1:0 pa izgubili, onda u Macincu imali i 2:0 prednost a izgubili 3:2, danas je Nedelišće povelo u Jalkovcu već u 6. minuti golom Marčeca, da bi u nastavku Varteks preokrenuo. Prvo je Jakov Puclin u 35. minuti poravnao, a onda je u 58. minuti utakmice Borna Radić zabio eurogol iz slobodnog udarca s 20-ak metara, u desni gornji kut za 2:1! Do kraja su gosti predvođeni „playom“ Varaždincem Dejanom Slunjskim napadali ne bi li poravnali, u nekoliko navrata i ozbiljno zaprijetili, ali su i domaći (Benjak, Sokser) mogli novim pogotkom riješiti ranije pitanje pobjednika. Nakon Jalžabeta, aktualni prvak MŽNL pao je i na drugom gostovanju na području Varaždinske županije.

Ugodno su gostujućim pobjedama iznenadili Zelengaj i Novi Marof, kod svojih međimurskih domaćina. Zelengaj je u Svetome Martinu na Muri imao pravog – Valentina Mlakara. Kučanska devetka dovela je svoje u vodstvo sedam minuta prije odmora, nakon čega je Radiković u 54. minuti poravnao pa Soldatek tri minute kasnije iz kaznenog udarca vratio Zelengaju prednost, a onda je spomenuti Mlakar 16 minuta prije kraja zabio i drugi puta, za 3:1 vodstvo Zelengaja. Domaći su uspjeli tek smanjiti, u vremenu sudačke nadoknade, golom Turka. Novi Marof pak je slavio u Kotoribi, rezultatom 2:1, riješivši susret u završnici. Dominik Zeko je doveo Novomarofčane u vodstvo već u 16. minuti, Matotek je poravnao 10 minuta prije odlaska na odmor, da bi 10 minuta prije kraja utakmice Igor Martan zabio za 1:2, veliko slavlje Novomarofčana.

Zadrugar u svojem Hrastovskom nije uspio do pobjede niti u trećem pokušaju. Varteks ih je dobio 1:0, Mladost Komet odnijela bod (1:1), a danas je i Rudar iz Murskog Središća odnio sve, opravdavši ulogu favorita. Zadrugari su poveli golom Dražena Vukine u 13. minuti, Čalopa je sedam minuta kasnije poravnao, a onda u nastavku D. Šoltić s dva gola u 60. i 80. minuti odveo Rudar do pobjede. Već spomenuti Vukina uspio je tek svojim drugim pogotkom u sudačkoj nadoknadi ublažiti poraz, za konačnih 2:3.

Od VŽ-predstavnika jedino se Plitvica iz Gojanca ovog vikenda provela kao bosa po trnju, u Prelogu je Mladost Komet slavila čak 6:0.

Rezultati 4. kola MŽNL: Jalžabet – Pušćine 4:0, Varteks – Nedelišće 2:1, Plet (SvMnM) – Zelengaj 2:3, Graničar (K) – Novi Marof 1:2, Zadrugar – Rudar (MS) 2:3, Mladost Komet – Plitvica (G) 6:0, Sloboda (S) – Centrometal 2:1, Međimurec – Naprijed 3:0.

Poredak: 1. Jalžabet 10 bodova (gol razlika 14:6), 2. Rudar (MS) 10 (12:5), 3. Mladost Komet 7 (9:3), 4. Međimurec 7 (10:8)... 7. Novi Marof 6 (7:8), 8. Varteks 6 (6:7)... 10. Plitvica (G) 6 (4:9), 11. Zadrugar 4 (6:5)... 15. Zelengaj 3 (5:9), 16. Naprijed 1 3:9.

U idućem kolu županijski derbi u Novome Marofu, dolazi lider Jalžabet, domaćini će biti i Zelengaj i Plitvica iz Gojanca, Kučanci Graničaru iz Kotoribe, a Gojančani Poletu iz Sv. Martina. Varteks će gostovati u Cirkovljanu, a Zadrugar u Macincu.

Komentari