MŽNL Jalžabet pobjedom nad Varteksom preuzeo vrh, raspucani Zadrugar

Objavljeno: 08.11.2015. 18:26

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 10:47

Plitvici iz Gojanca koja je u subotu pobijedila dosad vodećeg Rudara u Murskom Središću, danas su se u trijumfalnom pohodu predstavnika Varaždinske županije u MŽNL pridružili Zadrugar iz Hrastovskog i Jalžabet, koji je 3:1 pobjedom nad Varteksom preuzeo i prvo mjesto na tablici spomenute Međužupanijske nogometne lige Čakovec-Varaždin.

U županijskom derbiju u Jalkovcu gosti iz Jalžabeta nametnuli su se od prve minute čvrstinom u duelima i lansiranim loptama prema najboljem igraču momčadi i prvom strijelcu lige Tomislavu Medvedu. Iako popularni Medo danas nije zabio, bio je uvjerljivo najveća, latentna opasnost po gol Varteksa. Medved je bio asistent kod prva dva pogotka Jalžabeta, u 27. i 35. minuti, za čovjeka kojem je prepustio ulogu „na papiru“ prvog igrača susreta – Petra Friščića. Naime, Friščić je postigao sva tri gola Jalžabeta u konačnoj 3:1 pobjedi. Domaći su bili ljuti na suca Pajtaka zbog igranja rukom Medveda neposredno pred asistenciju za prvi pogodak, tim više što je dvije minute ranije jedan potentan napad Varteksa zaustavljen na asistenciju pomoćnog suca Šmrčeka zbog potpuno identičnog igranja rukom. Bumbari su nakon 0:2 uspjeli smanjiti golom Mihaela Kolarića nakon prekrasne akcije u 42. minuti, ali je samo minutu kasnije Friščić „okrenuo“ mladog Požgaja i raspalio u suprotan gornji kut za 1:3. Varteks je ipak do odmora dobio priliku vratiti se u utakmicu, sudac Pajtak je u nadoknadi prvog poluvremena dosudio kazneni udarac nakon prekršaja na Borni Radiću, on je sam uzeo loptu i raspalio pod prečku, ali se vratar Jalžabeta Dejan Špicer „raskrilio“ i obranio taj udarac. U nastavku se igra prilično razvodnila, Varteks je imao nekoliko polupriliku i jednu veliku u 90. minuti, međutim čak tri igrača domaćeg sastava nisu uspjela zabiti iz neposredne blizine. Jalžabet je zasluženo slavio u Jalkovcu, pobjedu i povratak na 1. mjesto MŽNL.

Zadrugar je bio efikasan u svojem Hrastovskom, pobijedivši sa čak 6:1 momčad Poleta iz Svetog Martina na Muri. Domaći su poveli u 33. minuti golom Darka Knapića, Radiković je izjednačio tri minute prije odmora, a onda je u nastavku uslijedila golijada Zadrugara. Već u prvoj minuti drugog dijela sudac Turk je dosudio najtrožu kaznu koju je Kristijan Katalenić pretvorio u pogodak, u 65. minuti je Dražen Vukina povisio na 3:1 pa dvije minute kasnije isti igrač zabio za 4:1, a onda su u samoj završnici Katalenić i Marković zaključili golovima priču, za konačnih 6:1.

Rezultati 12. kola MŽNL: Varteks – Jalžabet 1:3, Rudar (MS) – Plitvica (G) 2:3, Zadrugar – Polet (SvMnM) 6:1, Nedelišće – Novi Marof 8:1, Centrometal – Zelengaj 5:1, Sloboda (S) – Graničar (K) 1:2, Mladost Komet – Međimurec 4:0, Naprijed – Pušćine 0:0.

Poredak: 1. Jalžabet 29 bodova (gol razlika 38:18), 2. Rudar (MS) 28 (30:12), 3. Mladost Komet 23 (31:18) ... 7. Zadrugar 16 (19:17)... 9. Varteks 16 (16:20), 10. Novi Marof 16 (21:29)... 12. Plitvica (G) 13 (13:25)... 16. Zelengaj 9 (15:31).

U idućem kolu derbi će se igrati u Jalžabetu gdje vodeća momčad lige dočekuje Slobodu iz Slakovca, domaćini će biti i Plitvica iz Gojanca Centrometalu, Novi Marof Naprijedu te Zelengaj Nedelišću. Zadrugar će u goste Graničaru u Kotoribi, dok će Varteks put Dunjkovca gdje ga čeka Međimurec.

Komentari