MŽNL Plitvica iz Gojanca iznenadila lidera u Murskom Središću

Objavljeno: 08.11.2015. 10:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Pet od osam utakmica 12. kola Međužupanijske nogometne Čakovec-Varaždin odigrano je u subotu, a najugodnije iznenađenje svojim je navijačima priredila Plitvica iz Gojanca pobijedivši s 3:2 vodeći sastav lige Rudar i to u njegovom Murskom Središću. Zelengaj i Novi Marof doživjeli su teške poraze u Macincu odnosno Nedelišću, a danas će na teren preostala tri predstavnika Varaždinske županije – u Jalkovcu će se igrati županijski derbi Varteks – Jalžabet, a u Hrastovskom će Zadrugar ugostiti Polet iz Svetog Martina.

Gojančani su zablistali protiv najboljeg, tri puta vodili u Murskom Središću i odnijeli sva tri boda kući. Matija Horvat već je u 8. minuti doveo Plitvicu u vodstvo, u 16. je Čalopa izjednačio, ali je samo pet minuta kasnije raspoloženi Matija Horvat vratio prednost Gojančanima. Minutu prije odmora Rudar je opet izjednačio na 2:2, autogolom Tkalčeca, ali je na identičan način u 4. minuti nastavka Plitvica povela 3:2, autogolom Vurija. Gojančani su se do kraja uspjeli obraniti i zasluženo slave vrijednu pobjedu.

Novi Marof je teško stradao u Nedelišću, bilo je čak 8:1 za domaćine. Što je najzanimljivije, Novomarofčani su u Nedelišću poveli, golom Dominika Zeka u 14. minuti, ali je potom uslijedio „Boris Kosir show“ – zabio je čak pet od osam pogodaka Nedelišća, „malo su mu pomogli“ Marčec, Filipović i Vizinger.

Nije puno bolje prošao ni Zelengaj u Macincu. Bilo je 5:1 za Centrometal, a također su gosti prvi poveli, golom Valentina Mlakara u 22. minuti. Zelengaj je vodio čak do zadnje minute prvog poluvremena kad je Dombaj izjednačio, a u nastavku se dogodio potop zelenih – dva puta Vibovec te Milak i Kovačić odveli su Centrometal do uvjerljive pobjede.

U preostale dvije subotnje utakmice Graničar je u Slakovcu iznenadio Slobodu (2:1), a preloška Mladost Komet s glatkih 4:0 pobijedila Međimurca iz Dunjkovca. Danas se igraju tri preostale utakmice 12. kola. U županijskom derbiju MŽNL Varteks će u Jalkovcu ugostiti Jalžabet, Zadrugar će biti domaćin Poletu iz Svetog Martina na Muri, a u Cirkovljanu će igrati Naprijed i Pušćine. Sve utakmice počinju u 14:30 sati.

Komentari