MŽNL: Zelengaj i Plitvica (G) - miroljubivo

Objavljeno: 22.09.2014. 07:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

U županijskom derbiju 6. kola Zelengaj i Plitvica iz Gojanca podijelili su bodove, dobitnik kola definitivno je Zadrugar iz Hrastovskog koji je „petardom“ ispratio Rudar iz Murskog Središća. Novi Marof je uzeo vrijedan bod u Slakovcu, Plitvica (S) i Ivančica su izgubile, a Jalžabet u Čakovcu – nije igrao.

Naime, iako su se u Jalžabetu nadali da će imati priliku protiv doista skromne Archee Čakovec pojačati svoj bodovni saldo, ali i gol razliku, dogodilo se eto da u klubu u kojem se rugaju nogometu već drugu sezonu u nizu, za ovaj vikend – nisu uspjeli skupiti dovoljan broj igrača za nastup. Klasična i već „znucana“ priča o trojici ozljeđenih ili bolesnih te dvojici na putu utakmicu je otkazala, a budući da je već u srijedu na rasporedu iduće, tj. zaostalo prethodno kolo (odgođeno zbog poplavljenih terena) pod velikim je znakom pitanja hoće li se čakovečki nogometaši stići „oporaviti“ odnosno „vratiti s puta“.

Vratimo se županijskom derbiju kola, igranom u Kučanu Donjem. Zelengaj i Plitvica iz Gojanca odigrali su 2:2, a svaka je momčad vodila – po jednom. Gojančani su već u 5. minuti stigli do prednosti golom Vinka Horvata, izjednačio je iz kaznenog udarca već 15 minuta kasnije Dražen Peharda, da bi sredinom nastavka (u 68. minuti) sudac Marinko Ćosić još jednom pokazao na bijelu točku za domaće, a Matija Soldatek doveo Zelengaj u vodstvo. Međutim, kučanskim nogometašima ni dva penala nisu bila dovoljna za pobjedu, samo sedam minuta kasnije je Kruno Buhin zabio za 2:2 što je – kasnije se pokazalo – ostao i konačan rezultat.

Zadrugar je s visokih 5:2 pobijedio Rudar iz Murskog Središća, s tim da je svih pet pogodaka postigao u prvih 50 minuta igre. Valjak i Novak su u 11. i 23. minuti doveli Zadrugar do 2:0 vodstva, Vurušić je smanjio nakon pola sata igre da bi u zadnjih pet minuta prvog poluvremena Prlog i Nemec digli prednost nogometaša iz Hrastovskog na 4:1. U petoj minuti nastavka Prlog je svojim drugim pogotkom Zadrugaru donio 5:1, a već u 56. minuti bilo je konačnih 5:2, za Rudar je smanjio Šoltić.

Ne računajući županijski derbi Zelengaja i Plitvice, dva su još derbija igrana. U prvom je vodeće Nedelišće pobijedilo prelošku Mladost Komet, u drugom pak je Novi Marof, momčad koja je prva tri kola bila u samom vrhu lige, tražila povratak na staze uspjeha u Slakovcu, kod trećeplasirane Slobode, jedine uz Nedelišće bez poraza. Sloboda je neporažena ostala i nakon ovoga kola, ali nezadovoljan ne treba biti ni Novi Marof, završilo je – 3:3. Mali žal možda gostima može ostati jer su sva tri puta oni vodili – već u 4. minuti zabio je Sabolić (Kristijan Hergotić u 28. izjednačio) onda je veliko pojačanje Novog Marofa – Nedim Halilović – pogodio deset minuta prije odmora za 1:2 (Baksa izjednačio u 64. minuti) da bi 15 minuta prije kraja Dominik Zeko zabio za 2:3 (ali i pet minuta prije kraja drugi Hergotić, Patrik, opet poravnao).

Po starom je nastavila Ivančica, nova „porcija“ primljena je od čakovečke Sloge, Ivančani jedini „pariraju“ Čakovec Archei u neslavnim izdanjima. Visok je poraz doživjela i selnička Plitvica u Macincu, 4:1, iako je Plitvica imala 1:1 na poluvremenu (za Selničane strijelac Međimorec).

U srijedu se, podsjećamo, igra zaostalo (odgođeno) peto kolo, županijski derbi igrat će u Novome Marofu istoimeni domaćin i Zelengaj, Plitvica iz Gojanca dočekuje lidera Nedelišće, Jalžabet će ugostiti čakovečku Slogu, Zadrugar gostovati u Svetom Martinu na Muri, dok su Plitvica iz Selnika i Ivančica svoje obveze uspjele odraditi prije velikih poplava – Selničani su igrali 0:0 s Rudarom (MS), a Ivančani izgubili doma od Centrometala (2:4).

Rezultati 6. kola MŽNL Čk-Vž: Zelengaj – Plitvica (G) 2:2, Sloboda (S) – Novi Marof 3:3, Zadrugar – Rudar (MS) 5:2, Centrometal - Plitvica (S) 4:1, Sloga (Čk) – Ivančica 5:0, Nedelišće – Mladost Komet (P) 3:1, Graničar (K) – Naprijed 2:1, Polet (SvMnM) – Pušćine 1:2; Archea Čakovec – Jalžabet nije igrano.

Poredak nakon 6. kola: 1. Nedelišće 15 bodova (gol razlika 20:5), 2. Zadrugar 12 (18:10), 3. Centrometal 12 (18:12), 4. Sloboda (S) 11 (12:8), 5. Rudar (MS) 10 (10:6), 6. Pušćine 9 (15:5), 7. Jalžabet 9 (11:4)... 9. Novi Marof 8 (18:13)... 11. Zelengaj 7 (12:12)... 14. Plitvica (G) 5 (11:9)... 15. Plitvica (S) 4 (4:14)... 17. Ivančica 0 (5:25), 18. Archea Čakovec 0 (4:30).

Komentari