Benko i Kresinger

Naši „BiH predstavnici“ poraženi u jakim međunarodnim provjerama

Objavljeno: 18.02.2016. 08:33

Zadnja izmjena: 28.02.2016. 19:55

Foto: Nenad Kovačić

Dok su zapadnoeuropske lige i naš HNL već krenuli u proljetni dio sezone, prvenstvena natjecanja u okruženju (Slovenija, BiH) u završnom su dijelu priprema za drugi dio sezone. Tako su i dva BiH Premijerligaša u čijim redovima igraju igrači nogometno školovani u poznatoj Varteksovoj školi nogometa odigrali svoje zadnje jake međunarodne provjere.

FK Sarajevo i Leon Benko upravo su okončali pripreme u poznatom turskom okupljalištu profesionalnih nogometaša Antalyji, a neposredno pred povratak u BiH metropolu odmjerili su snage s kazahstanskim Kairat Almatyjem. Sarajevo je u toj utakmici rano povelo (već u 5. minuti iz kaznenog udarca), međutim na kraju je bilo 1:3, trijumf kazahstanske momčadi.

Leon Benko je odigrao drugo poluvrijeme utakmice, ušao kod rezultata 1:2, pogodio stativu i namjestio jednu čistu šansu suigraču Okiću, međutim do poravnanja nije došlo. Umjesto toga, nogometaši u bordo dresovima primili su 11 minuta prije kraja i treći pogodak za konačnih 1:3.  

Poraz je doživio i Dino Kresinger i njegov NK Široki Brijeg, protivnik je bila poljska Wisla Plock. Rezultat je bio minimalnih 0:1, iz kaznenog udarca 20 minuta prije kraja susreta, a Kresinger je – kao i Benko za Sarajevo – odigrao drugo poluvrijeme utakmice.

Komentari