ŽNS VARAŽDIN

Natječaji HNS-a i ŽNS Varaždin - Četiri kluba dobivaju terene s umjetnom travom

Objavljeno: 28.02.2022. 15:02

Zadnja izmjena: 28.02.2022. 15:07

IO ŽNS Varaždin danas je održao sjednicu na kojoj je bilo najviše riječi o budućim projektima za uređenje sportske infrastrukture i unapređenje rada klubova s područja Varaždinske županije.

Prihvaćena je odluka o prijavi na natječaj Ministarstva turizma i sporta RH i osiguravanju vlastitih sredstava za sudjelovanje. Donijeta je i odluka da se redovna Skupština održi 14. ožujka s početkom u 18.00 sati. Prihvaćena su izvješća sa svih plenuma nogometnih klubova održanih proteklih dana, kao i financijsko izvješće za 2021. godinu, koje će biti pripremljeno za prihvaćanje na Skupštini.

Također su članov IO informirani da je nastavljen projekt  Županijskog nogometnog instruktora, s obzirom da Varaždinska županija nastavlja s financiranjem projekta, pa predsjednik ŽNS Varaždin Nenad Horvatić zahvaljuje na suradnji varaždinskom županu Anđelku Stričaku na potpori razvoja mladih nogometaša na području Varaždinske županije.

Osim toga nastavlja se projekt nogometnih igrališta u organizaciji HNS-a i ŽNS Varaždin, pa su za nove terene s umjetnom travom predloženi NK Novi Marof, NK Ivanec, NK Sloboda Varaždin i NK Podravina Ludbreg.

Novi četverogodišnji natječaji 

Paralelno ići će i natječaji za projekte uređenja sportske infrastrukture u vezi ugradnje navodnjavanja terena, izgradnje rasvjete, uređenja prostorija i sl. Kako je ŽNS Varaždin u prošloj godini ostvario višak prihode od više od 346.000 kuna tome će se dodati sredstva iz HNS-a, a u pregovoru su s Varaždinskom županijom i jedinicama lokalne samouprave te će se nakon toga znati ukupna suma s kojom će se ići na četverogodišnji natječaj. O tome će se klubovi detaljnije informirati na Skupštini.

Na račun ŽNS Varaždin stiže i 190.000 kuna iz HNS-a kao redovita godišnja pomoć u funkcioniranju saveza, a dio kojih će također biti upotrebljen za pomoć klubovima.

Donijeta je i odluka o oslobađanju plaćanja 5% od kotizacije za organizatore Bumbar kupa, te je tako ŽNS Varaždin postao i suorganizator turnira.   

Komentari