TONIMIR SOKOL

Nekad brončani s hrvačkog prvenstva Europe morat će za volan kamiona

Objavljeno: 14.01.2016. 14:04

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 15:21

Vrlo često u takozvanim manjim sportovima sportaši ne mogu spojiti ugodno s korisnim - baviti se sportom kojeg vole i od njega živjeti. Takva sudbina zatekla je Tonimira Sokola koji se nakon 17 godina hrvačke karijere mora zaposliti. On će tako za volan kamion budući da je po zanimanju vozač.

Tonimiru Sokolu je 29 godina, a najsjajniji rezultat ostvario je prije šest godina kada je na Europskom prvenstvu u Bakuu uzeo brončano odličje. Tada je hrvao najbolje u karijeri i bio je vrlo blizu nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Kasnije se dogodio blagi pad na međunarodnoj sceni, no u Hrvatskoj je još i danas vladar u svojoj kategoriji.

No, prošle sezone jedanaesterostruki prvak Hrvatske i još nekolicina hrvača Vindije tražili su isplatu zaostalih stipendija. Kasnije se situacija smirila, a Sokol i nekolicina su blago suspendirani.

Na kraju sezone u kojoj je Vindija uzela osmu titulu državnog prvaka, Sokolu je uručena ispisnica. Čak mu nije dopušteno da trenira u prostorijama kluba, a iz vrhuške kluba istaknuli su da s obzirom na to da nije član kluba ne može ni trenirati.

Sokol koji novi klub još nije pronašao pozvan je na reprezentativne pripreme u srbijansku Sentu od 10. do 21. siječnja, no zbog financijskih razloga nije se zaputio u Srbiju.

- Bez obzira na to što Hrvatski hrvački savez pokriva sve troškove zbog teške financijske situacije odbio sam otputovati u Srbiju na reprezentativne pripreme. Jako mi je žao zbog toga - rekao je najbolji sportaš Varaždina 2013.godine koji će nakon 17 godina karijere mora napustiti profesionalno hrvanje.

- Teško mi je jer su se iz Hrvačkog kluba Vindija tako ponijeli prema meni. Nisam mogao pristati na njihove uvjete da svaki mjesec prima njihovu naknadu od 1.000 kuna. Želio sam 2.000, a oni su mi kazali da sam materijalist - dodao je Sokol koji će morati potražiti posao jer će uskoro postati otac.

- Vozač sam po struci i sigurno ću se zaposliti u struci. Probat ću naći vremena za hrvanje, no bit će teško. Žao mi je što više neću hrvati za Vindiju u kojoj sam mislio završiti svoju karijeru - zaključio je revoltirani Sokol.

Komentari