Nikola Valjak Meho najveća opasnost za braniče i vratare u 3.HNL Istok

Objavljeno: 26.11.2015. 19:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: FOTO: Siniša Sović

Nikola Valjak na dobrom je putu da se zlatnim slovima upiše u stranice povijesti Nogometnog kluba Podravina. Naime, 28-godišnjak je već tri puta bio najbolji strijelac 3.HNL, a ove sezone ponovo predvodi listu strijelaca.

Valjak je svoj nogometni put započeo sa sedam godina u ludbreškoj Podravini da bi kao 16-godišnjak bio kratko u Nogometnoj akademiji Davora Šukera, a kasnije pola sezone u juniorima Varteksa.

- U Šukerovoj akademiji radili smo s najboljim trenerima i stvarno sam korisne stvari naučio. U Varteksu je u ono vrijeme bila strašna konkurencija i teško se bilo izboriti za početnu momčad - rekao je Valjak koji se kao 19-godišnjak vratio u matičnu Podravinu, a sezonu kasnije prešao je u Koprivnicu koja se tada natjecala u Drugoj HNL. Zbog obveza na poslu ponovo je obukao plavu bluzu.

- Prije osam godina zaposlio sam se u ludbreškoj tvrtki za proizvodnju uređaja za ugostiteljstvo i jednostavno nisam želio riskirati - rekao nam je Valjak koji u toj tvrtki radi i dan danas kao montažer aparata za pivo, sokove i vodu.

Vratio se tako u Podravinu čiji je postao zaštitni znak. Jednostavno svi znaju da popularni Meho predstavlja najveću opasnost za protivničke braniče i vratare. To potvrđuje svojim golovima, a u tri sezone bio je najbolji strijelac treće lige.

Prošlu sezonu proveo je u austrijskom niželigašu Micheldorfu, a treći put u karijeri vratio se u svoj matični klub.

- Bilo mi je prenaporno spajati posao i putovanja u Austriju te sam se odlučio na povratak. Naravno, nisam nimalo pogriješio - istaknuo je Valjak iz Sesveta Ludbreških.

No, njemu i suigračima na početku ove sezone nisu cvjetale ruže na rezultatskom planu. Kasnijim dolaskom novog trenera Josipa Gavranovića krenulo je na bolje, a Podravina je na kraju prvi dio sezone završila na 13. mjestu lige.

- Ekipa je gotovo nova i odlučeno da će se u novu sezonu krenuti s mladim igračima s nas nekoliko iskusnijih. Vjerujem da smo svojim igrama zaslužili nešto višu poziciju na ljestvici - istaknuo je Valjak s kojim u ekipi igra i mlađi brat Matija.

- Mata je bio malo van forme jer nije mogao trenirati zbog obveza na poslu, no odigrao je dobru polusezonu - objasnio je Valjak koji drži vodeće mjesto ljestvice strijelaca 3.HNL Istok s 14 postignutih golova.

- Svi moji golovi plod su ekipe. Naravno da sam ponosan što sam vodeći strijelac, no sve zasluge idu mojim suigračima - rekao je Valjak koji se nada da će drugi dio sezone biti nešto bolji.

- Konsolidirali smo ekipu i uz koje pojačanje do kraja sezone mogli bi završiti u sredini tablice. Naravno, uz kvalitetne pripreme to je i ostvarivo - zaključio je Valjak.

Komentari