ŽNK VARTEKS

Fotogalerija - Nogometašice Varteksa odlične na Coca-Cola Cupu u Čakovcu

Objavljeno: 25.03.2021. 19:00

Foto: ŽNK Varteks

Mlade nogometašice ŽNK Varteks, 2006. godište i mlađe, sudjelovale su na kvalifikacijskom turniru Coca-Cola Cupa, najvećeg malonogometnog turnira u Europi.

Nakon uvodne dvije pobjede, svoj su nastup završile porazom od Međimurskih lepih puca te tako završile druge na kvalifikacijskom turniru. Međimurske lepe puce ujedno su i prošlogodišnje osvajačice Coca-Cola Cupa u Hrvatskoj. Turnir je odigran u Čakovcu, na terenima SRC Mladost Čakovec.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već osmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će čak 130 gradova i mjesta u Hrvatskoj u 21 županiji. Coca-Cola Cup godišnje okupi više od 37.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2003. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Već drugu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

 

Komentari