Nogometna subota: Podravina – Bjelovar, Bednja – Dubravka...

Objavljeno: 20.09.2014. 07:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Kompletno 2. kolo Treće HNL Istok, tri utakmice Međužupanijske lige i pet susreta županijskih liga na rasporedu su danas. Najviše pozornosti privlače dvoboji u Ludbregu i Beletincu.

Nogometaši Podravine odradit će svoje (već) četvrto domaćinstvo u šest kola Treće HNL Istok. U prethodna tri domaća ispita upisali su tri pobjede (Višnjevac 4:0, Vukovar 1991 3:2, Mladost Antin 2:1), izabranici Slobodana Sudeca računaju da mogu i do četvrte pobjede. Protivnik je stari znanac Bjelovar, momčad koja se s Podravinom prošle sezone borila za sam vrh Treće HNL Sjever, a koja je i u aktualnoj sezoni u gornjem domu Treće HNL Istok, bod ispod Ludbrežana. Ipak, kad bismo gledali čisto statistički, Podravina je apsolutni favorit u toj utakmici. Jer, koliko je s jedne strane stopostotna u svojem Ludbregu (tri gore navedene pobjede), toliko je i Bjelovar „stopostotan“ u gostujućim porazima aktualnog prvenstva – u Višnjevcu je izgubio 1:0, u Vukovaru čak 6:2. Obje te momčadi Podravina je pobijedila. Naravno, kad utakmica krene statistika malo znači, bit će neosporno zanimljivo na ludbreškom Gradskom stadionu danas, od 16:30 sati.

Spomenimo i da drugi županijski predstavnik u trećem rangu natjecanja, NK Varaždin, gostuje u dalekom Antinu, smještenom 18 kilometara od Vinkovaca još na sjeverozapad prema granici sa Srbijom. Iako je riječ o naselju sa svega 730 stanovnika, klub ima odličnu momčad koja je do zadnjeg gostovanja u Ludbregu vodila na prvenstvenoj tablici, sad je druga, još uvijek ispred Podravine. I favorit je na svojem igralištu, na kojem će Varaždince ugostiti sutra (nedjelja). A nakon toga i u utorak, u sklopu 1/16 finala Hrvatskog nogometnoga kupa.

U Međužupanijskoj nogometnoj ligi, četvrtom rangu natjecanja, glavne će se stvari za većinu županijskih predstavnika odvijati sutra. Ne međutim i za Novi Marof, koji ne skriva želju da se uključi u borbu za sam vrh, gdje je do prošlog kola i bio, s dvije pobjede i remijem. Prvi poraz, ali bolan (8:2), u Nedelišću, srozao je Novomarofčane na sedmo mjesto i jedva čekaju priliku da isperu gorak okus tog, po svima nezasluženog poraza. Prva je prilika, protekle nedjelje protiv Zelengaja, propala zbog poplavljenih igrališta, danas je šansa u Slakovcu. Samo, neće biti nimalo lako, domaća Sloboda jedina je uz Nedelišće neporažena momčad, na visokom trećem mjestu. Utakmica Sloboda (S) – Novi Marof igra se u 16:30 sati, u isto vrijeme igraju i Nedelišće protiv preloške Mladosti i Poet (SvMnM) protiv Pušćina. Sutra (nedjelja) igrat će ostali, u prvom će planu biti županijski derbi Zelengaj – Plitvica (G), Zadrugar će ugostiti Rudar iz Murskog Središća dok ostali ŽNS-VŽ-predstavnici gostuju – Jalžabet i Ivančica u Čakovcu, prvi kod Archee Čakovec, a drugi kod Sloge, a selnička Plitvica u Macincu, kod Centrometala.

Županijski nogometni derbi igrat će se danas u Beletincu. I domaćin Bednja i gost Dubravka imaju visoke, najviše ambicije u Prvoj ŽNL, Bednja ih zasad i opravdava, čvrsto drži vrh tablice s tri pobjede i jednim remijem. Dubravka ima dvije pobjede i dva poraza i veliku želju da Beletinčanima nanese prvi poraz. I ta se utakmica igra u 16:30 sati, a izvještaj s iste moći ćete pročitati na našem portalu. Priliku da uskoči na sam ili blizu samog vrha ima danas i Obreš, gostuje kod Sloge koja još ne zna za pobjedu, i ta je utakmica u 16:30 sati, ostale se u Prvoj ŽNL igraju sutra.

Danas pak su još na rasporedu i tri utakmice u Drugoj ŽNL, u istočnoj skupini sastat će se u Biškupcu Mladost i Udarnik '32 odnosno u Tužnom Sloboda i Trnje, a u zapadnoj skupini Vinica i Bratstvo iz Virje Otoka.

Komentari