Nogometna subota: Podravina – BSK, Međimurje - Varaždin...

Objavljeno: 04.10.2014. 11:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Dva derbija u sklopu Treće HNL Istok središnje su utakmice nogometne subote. Trener Ludbrežana Sudec i danas sije optimizam, iako mu dolazi dvostruki prvak ove lige, strateg „krojača“ Solomun ipak je dosta oprezniji u najavi velikog susjedskog, nekad prvoligaškog derbija.

BSK iz Bijelog Brda aktualni je prvak Treće HNL Istok, momčad koju je odmah na otvaranju prvenstva upoznao i NK Varaždin (poraz „krojača“ u Bijelom Brdu 3:1), koja je i u aktualnom prvenstvu na visokom trećemu mjestu, dva boda iza lidera. Taj lider je NK Podravina, što znači da će se danas s početkom u 16 sati igrati pravi derbi kola, možda i čitave jeseni. Ludbrežani su u sedam kola pet puta slavili, trener Slobodan Sudec vjeruje u nastavak izvrsnog niza.

- Svi su dečki zdravi, kompletni smo, domaćini smo i zato i protiv BSK očekujemo novu pobjedu. Ne znamo previše o protivniku, međutim znamo da su dva puta bili prvaci Treće HNL Istok, da imaju odličnog trenera, a to je i više nego dovoljno za respekt. Međutim, ponavljam, na svojem smo stadionu mi favoriti protiv svakog pa i protiv Bijelog Brda – riječi su popularnog Sukija.

U taboru NK Varaždina nije ni približno tako ugodno. Iza Varaždinaca su tri prvenstvena 0:1 poraza u nizu, a pred Varaždincima susjedski derbi s uvijek dodatno motiviranim Međimurjem, starim rivalom iz prvoligaških dana. Umjesto da razmišlja o taktici i čime će iznenaditi protivnika kojeg vodi također dobro znani Mario Kovačević, varaždinski trener Ivica Solomun opet „prebrojava žrtve“.

- Matek (Matija Kolarić, op.a.) je tri dana bio bolestan, mučila ga je virusna upala grla, dva dana imao visoku temperaturu, tek je jučer trenirao, pitanje je koliko je uopće u stanju odigrati. Cecelja također nije od subote trenirao, Malnara muči patelarni ligament i u Čakovec putuje tek kao gledatelj, on uopće neće konkurirati za sastav. Nema nam dosad standardnog igrača zadnjeg reda Ahmeda, zbog crvenog kartona protiv Ždralova, tako da moram ubaciti u vatru i one nedovoljno spremne. Počet će i Ivanović i Kolarić pa koliko izdrže, nemam druge...

Međimurje i Varaždin igrali su i zadnju provjernu utakmicu ovog ljeta, generalku pred prvenstvo, također u Čakovcu. Tad je Varaždin slavio s visokih 4:1 i to može biti zalog optimizmu, međutim isto je tako točno da je danas od 16 sati na rasporedu sasvim nova utakmica, u novim okolnostima.

Ovog prijepodneva traje obilazak terena klubova sudionika Međužupanijske lige Čakovec – Varaždin, Komisija za natjecanje provjerava jesu li klubovi ispravili prije prvenstva uočene nedostatke, o čemu ovise daljnja domaćinstva tih klubova. Popodne će se danas svakako igrati tri utakmice po planiranom rasporedu, u Svetome Martinu na Muri Nedelišće će protiv jesenas neprepoznatljivog Poleta pokušati doći do punog plijena, a puno bi to lakše trebalo poći za nogom vodećem Nedelišću protiv vrlo skromne Ivančice. Doduše, momčad Damira Maretića (Nedelišće) danas će biti lišena usluga Jageca i G. Vuka, bez treninga je i Egri, međutim i bez njih Nedelišće je favorit u potrazi za osmom uzastopnom pobjedom, u isto toliko kola.

U županijskim ligama pod okriljem ŽNS Varaždina danas se igraju četiri utakmice. U Prvoj ŽNL derbi će igrati Dubravka i Varaždin ŠN, momčadi iz vrha tablice (Varaždin ŠN je drugi s 13 bodova koliko ima i vodeće Čevo, Dubravka ima samo bod manje). Ovisno o tom ishodu u turčinu, ali i onom u Slokovcu gdje igraju Sloga i lider Čevo, uvelike će ovisiti daljnji izgled tablice Prve ŽNL. A te će ishode itekako pratiti i Dinamo iz Babinca i Obreš, koji pak će sutra u Babincu igrati novi derbi ovog ranga natjecanja.

Što se ostalih županijskih utakmica današnje nogometne subote tiče, U Drugoj ŽNL Istok će biškupečka Mladost ugostiti Beretinec, a Trnje varaždinsku Slobodu ŠN (svi u 16 sati), dok se sve ostale utakmice igraju sutra.

Komentari