Održana javna rasprava o kriterijima vrednovanja športskih udruga Varaždina

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 14.02.2014. 08:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

Nakon što je Zajednica športskih udruga Grada Varaždina na Skupštini, održanoj 26. studenog prošle godine, donijela odluku o pokretanju postupka izmjena i dopuna Kriterija vrednovanja športskih udruga Grada Varaždina, članica Zajednice, u srijedu je 12. veljače, održana javna rasprava o dospjelim prijedlozima.

Javnoj raspravi odazvali su se predstavnici 11 sportskih udruga. Uz prisutnost predstavnika Zajednice, a nakon održane konstruktivne rasprave, donijet je prijedlog da se dio predloženih dopuna Kriterija od strane ŽRK Koka usvoji. Prvenstveno je riječ o dopunama postojećih Kriterija koji se odnose na ekipne sportove.

Konačnu riječ o usvajanju prijedloga dopune Kriterija dat će Skupština Zajednice športskih udruga Grada Varaždina, najvjerojatnije sljedećeg mjeseca.

Treba istaknuti da su, nakon odluke o pokretanju postupka izmjena i dopuna Kriterija, o tome obaviještene sve sportske udruge, članice Zajednice, točnije njih 112. Od tog broja dvije su udruge poslale svoje prijedlog, ŽRK Koka i Odbojkaški klub Varaždin Volley, čiji je prijedlog ustvari „preslik“ stručnog rada profesora Nenada Rogulje s Kineziološkog fakulteta u Splitu i Vladana Papića s Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, što je potvrdio i sam Klub, predlagač.

Uvažavajući činjenicu da u velikom broju sportskih klubova u Varaždinu nema profesionalaca, već se većina poslova radi volonterski, i da nisu imali puno vremena razmišljati o Kriterijima, u sportskim krugovima Varaždina prevladava mišljenje da je mali broj pristiglih dopuna potvrda da je većina klubova zadovoljna i podržava postojeće Kriterije.

Zajednica športskih udruga Grada Varaždina zahvaljuje svima koji su se uključili u javnu raspravu i pomogli da postojeći kvalitetni Kriteriji za vrednovanje športskih udruga Grada Varaždina postanu još bolji. 

Komentari