Pan Legea kup Vidovec: Pobjednici Budućnost, Plitvica (G), Jerovec i Varteks

Objavljeno: 09.02.2015. 05:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Odigran je i finalni dan 10. Dvoranskog prvenstva registriranih klubova u malom nogometu, koji se igrao u četiri starosne kategorije – seniori, veterani, juniori i pioniri.

U glavnoj, seniorskoj kategoriji, titula prvaka ostala je doma – u Vidovcu. Budućnost i Zelengaj iz Kučana odigrali su 2:2, a vidovečki malonogometaši opet su bili s(p)retniji u lutriji šesteraca, pobijedivši 4:3. Opet, zato što su i dan ranije u polufinalu prošli šestercima, nakon 3:3 u općinskom derbiju sa Slobodom iz Tužnog. U utakmici za 3. mjesto Obreš je slavio 2:1 protiv Slobode iz Tužnog.

Poredak – seniori: 1. Budućnost (V), 2. Zelengaj, 3. Obreš. Najbolji igrač: Tomislav Habulan (Budućnost). Najbolji strijelac: Dominik Biškup (Sloboda T, 8 pogodaka). Najbolji vratar: Damir Martinčević (Budućnost).

U konkurenciji veterana Plitvica iz Gojanca opravdala je ulogu favorita, koju je posebno istaknula četvrtfinalnom pobjedom nad odličnim Bilikumom (3:1). Nakon toga u polufinalu je pala dotad stopostotna momčad Buffeta Mladost (4:1), da bi u velikom veteranskom finalu Gojančani slavili i protiv ladanjskog Rudara '47 – 2:1. Sastav iz Ladanja pružio je dobar otpor Plitvici, međutim velike neizvjesnosti kakvu konačni rezultat sugerira – nije bilo. Gojančani su do zadnje minute vodili 2:0, mogli slaviti i uvjerljivije, Rudar je međutim u završnici smanjio, imao i šansu za izjednačenje. Ipak, titula Plitvice je potpuno zaslužena, bili su jedina neporažena veteranska momčad, samo im je TRC u grupi izvukao bod (1:1), svih šest ostalih utakmica glatko su dobivali, uz ukupnu gol razliku 23:7. Zanimljivo je inače bilo i u utakmici za 3. mjesto, gdje konačni rezultat također vara; tu je Buffet Mladost pobijedio 5:2 momčad Auto Kola, koja je međutim vodila i 1:0 i 2:1, da bi biškupečki sastav u režiji Dalibora Žitnjaka (4 pogotka) preokrenuo u zadnjih 7-8 minuta.

Poredak – veterani: 1. Plitvica (G), 2. Rudar '47, 3. Buffet Mladost. Najbolji igrač: Matija Črnila (Plitvica). Najbolji strijelac: Krešimir Buhin (Plitvica, 9 pogodaka). Najbolji vratar: Ivica Apostolovski (Buffet Mladost).

U juniorskoj konkurenciji titula pobjednika otišla je u Jerovec. Na pravu adresu jer, kao i Plitvica u veteranskom turniru, i Jerovec je jedini završio turnir bez poraza, sa šest pobjeda i remijem, uz gol razliku čak 33:7. Ruku na srce, i protivnik u finalu je bio pravi, jer je taj jedini remi protiv Jerovca izborio Varteks u grupi (1:1) da bi se iste momčadi srele opet u finalu. Jerovec je tu potvrdio dominaciju, pobijedio 4:2 i zasluženo osvojio naslov. U utakmici za treće mjesto Orač je s glatkih 4:0 pobijedio Lepoglavu.

Poredak – juniori: 1. MNK Jerovec, 2. Varteks (J), 3. Orač. Najbolji igrač: Darko Jagić (Jerovec). Najbolji strijelac: Darko Jagić (Jerovec, 14 pogodaka). Najbolji vratar: Emanuel Andreić (Jerovec).

U najmlađoj, pionirskoj konkurenciji, Varteks se „utješio“ za juniorski poraz trijumfom u odličnom pionirskom finalu protiv Dubravke iz Turčina. Bilo je 3:2, a još je napetije bilo u utakmici za treće mjesto. Mladost iz Varaždinskih Toplica i Varaždin 2 odigrali su čak 4:4, da bi šestercima Varaždin ipak izvukao pobjedu, konačnim rezultatom 8:7.

Poredak – pioniri: 1. Varteks (J), 2. Dubravka, 3. Varaždin 2. Najbolji igrač: Robert Pakšec (Varteks). Najbolji strijelac: Tino Brezovec (Varteks, 24 pogotka). Najbolji vratar: Matija Martinović (Dubravka).

Komentari