Petra Oštarjaš: "Nadam se da je mi je ovo samo prva u nizu medalja za Hrvatsku"

Objavljeno: 01.07.2013. 09:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

Foto: Vesna Hodić

Prvo natjecanje i odmah medalja. Premijeru u hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji na velikom turniru 22-godišnja će Petra Oštarjaš iz Klenovnika pokraj Ivanca pamtiti zauvijek.

Izabranice Vladimira Canjuge vratile su se iz turskog Mersina s brončanim odličjem, nakon što su u utakmici za 3. mjesto nadigrale europske prvakinje i olimpijske viceprvakinje Crnu Goru.

Mediteranske igre nikad nisu figurirale kao relevantni pokazatelj odnosa snaga, jer mnoge selekcije na njih dolaze s mješovitim i pomlađenim sastavima (takva je, naposljetku, bila i Hrvatska). Ipak, ženski je rukometni turnir bio iznimka jer su ga izbornici vidjeli kao priliku da testiraju domete uoči SP-a koje će se u Srbiji održati u prosincu.

- Prije početka turnira od nas se nije očekivao rezultat, ali kako je natjecanje odmicalo, pokazale smo da imamo argumente za odličje. Nadam se da mi je ovo samo prva u nizu medalja koje ću osvojiti za reprezentaciju - javila se Petra iz Turske.

Budući da je među najneiskusnijima u reprezentaciji, Canjuga joj je dozirao minutažu, ali lijeva vanjska igračica Lokomotive nije oklijevala kada se otvorio prostor. U grupnoj fazi Tunisu je zabila osam golova i dobro se prilagodila na "multitasking".

- Zadovoljna sam minutažom. Nije mi bilo teško igrati na pozicijama koje su zbog ozljeda ostale nepokrivene. Izbornik je htio brzu i maštovitu igru, a opet s jednostavnim rješenjima. Ja sam svoju ulogu odigrala u prodorima te šutu s devet metara - objašnjava Petra.

Više pročitajte u Varaždinskom tjedniku od 1. srpnja.

Komentari