Podravac, jesenski prvak 1. ludbreške lige: Ekipa je spoj mladosti i iskustva, a marljiv rad nam se vratio

Objavljeno: 24.11.2015. 19:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: NK Podravac Sesvete

Proteklog vikenda završila su i ligaška uzbuđenja u Prvoj ludbreškoj ligi, a jesenski prvak je Podravac iz Sesveta Ludbreških.

Ipak u posljednjem kolu Sesvećanima je slavlje "oskvrnuo" Dinamo iz Apatije koji je slavio 3:1. No, to nije pokvarilo veliko slavlje koje trajalo dugo u noć.

- U posljednjem kolu smo kiksali jer smo izgorjeli u prevelikoj želji. No, to nije pokvarilo slavlje titule jesenskog prvaka - rekao je Josip Vađunec, predsjednik Podravca. Klub iz Sesveta Ludbreških u 12. kola osvojio je 26 bodova, upisavši osam pobjeda, dva remija i dva poraza.

Zanimljivo je da su dva remija i poraz upisali na startu prvenstva pa treneru Nevenku Herenčiću nije bilo nimalo lako.

- U tri kola osvojili smo samo dva boda i bio sam vrlo skeptičan. Jako me to kopkalo jer je moja ekipa marljivo trenirala, a rezultata ni od kuda. Kasnije nam se sve vratilo i uslijedio je pobjednički niz od čak osam uzastopnih pobjeda - objasnio je Herenčić zvani Kempes, a tajnu uspjeha pojasnio je Vađunec.

- Ekipa je spoj mladosti i iskustva. Oslanjamo se na domaće igrače uz nekoliko pojačanja sa strane. Vjerujem da je ključ uspjeha što smo ekipa koja ima veliki odaziv igrača na treninzima i marljivo radimo- pojasnio je Vađunec.

Podravac je postigao 39, a primio samo 14 golova. Također više od 75 posto golova zabio je napadački dvojac Mladen Vađunec i Nikola Međimorec, koji predvode listu strijelaca Prve ludbreške lige. Vađunec, koji je prije pet godina branio boje Podravine i tamo bio najbolji strijelac 3.HNL Istok, zabio je 15 zgoditaka, a isti broj postigao je i Međimorec, bivši igrač selničke Plitvice.

- Imamo paklene napadače. Mladen i Nikola odskaču kvalitetom i to je velika stvar za našu momčad - dodao je Herenčić i istaknuo da se namjeravaju pojačati za proljetni dio prvenstva.

- Sigurno ćemo dovesti jedno do dva pojačanja. Vjerujem da nam je obrana slabiji dio tako da ćemo potražiti stopera - objasnio je Herenčić. 

Podravac čeka težak posao na proljeće jer ima za vrat pušu čak četiri ekipe. Drugo mjesto drži Dinamo iz Apatije sa samo tri boda manje od vodećih, a isti broj bodova (23) ima trećeplasirani Dinamo 01 iz Vrbanovca. Na četvrtom mjestu je Karlovec s 22, dok je peti Novakovec s istim brojem bodova kao i četvrtoplasirana ekipa.

- Bit će teško na proljeće, no marljivim radom vjerujem da ćemo uspjeti stići do titule i izboriti nastup u Prvoj županijskoj ligi iduće sezone - zaključio je Herenčić.

Komentari