NK VARAŽDIN

Ponovo strani suci pogriješili u utakmici u kojoj je igrao NK Varaždin

Objavljeno: 15.09.2022. 14:21

Zadnja izmjena: 15.09.2022. 18:32

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza ponovo se oglasila o pojedinim situacijama s utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige, tako je objavljena i sudačka analizu 9. kola i utakmice  Lokomotiva - Varaždin.

Suci su mišljenja da najstroža kazna koja je dosuđena za Varaždin nije valjana, te da je VAR trebao reagirati. Podsjetimo da su utakmicu Lokomotiva - Varaždin sudili ciparski suci.  

Sudac: Chrysovalantis Theouli. Pomoćni suci: Michael Soteriou i Pavlos Georgiou. VAR sudac: Dimitris Solomou. 

Evo i mišljenja Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza:

"28. minuta: Dosuđeni kazneni udarac neispravna je odluka suca utakmice. Incident u kojem branič Lokomotive na potpuno dozvoljen način igra loptom, a nakon toga napadač Varaždina zapinje za nogu braniča, ne smatra se prekršajem PNI-e. Uzimajući u razmatranje da u analiziranom incidentu ne postoji niti jedan relevantan element na temelju kojega bi VAR sudac prihvatio objašnjenje suca, KNS HNS-a očekuje obaveznu intervenciju VAR suca i korekciju odluke slijedom jasnog i očitog propusta interpretacije suca utakmice."

Na kraju treba dodati kako taj kazneni udarac nije realizirao Tonio Teklić, pa na kraju možemo ipak reći da sudačka pogreška nije utjecala na konačni rezultat susreta.

Komentari