Popovića jedno vrijeme neće biti u reprezentaciji

Objavljeno: 20.09.2011. 15:13

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije koja je na Eurobasketu u Litvi doživjela rezultatski debakl odlučio je da neko vrijeme neće biti na raspolaganju budućem izborniku. No, ne isključuje povratak u izabranu vrstu nakon jednogodišnje stanke, piše Lovro Štrbinić iz sportneta.

Nastup Hrvatske na Europskom prvenstvu u Litvi već je u mnogo navrata analiziran i s mnogim pridjevima je dočarano koliki debakl je to zaista bio. Mnogi su razočarali, ali bilo je onih kojima se malo ili nimalo može prigovoriti na pristup i zalaganje u važnim dvobojima.

Jedan, a možda i jedini od njih je kapetan Marko Popović koji je nakon ispadanja u prvom krugu odlučio reprezentaciji reći - "doviđenja". Iako se pričalo da bi se mogao definitivno oprostiti od hrvatskog dresa Pop je ipak ostavio "otvorena vrata".

-Sljedećeg ljeta me sigurno neće biti, neka mlađi igraju kvalifikacije, ja konačno trebam jedno slobodno ljeto. A onda opet možemo razgovarati ako budem trebao novom izborniku – kazao je Popović.

On je uoči Eurobasketa potpisao ugovor sa Žalgirisom, vratio se u Litvu gdje ima status kakvog je svojim pristupom i zaslužio. Litavci će u njegovoj košarci uživati još neko vrijeme, a hoće li od koristi biti i novom izborniku, ma tko on bio, vidjet ćemo za nekih godinu dana.

Izvor: sportnet.hr

Komentari