Pralija prepraćen na ispitivanje u USKOK u Zagreb

Objavljeno: 04.01.2012. 16:14

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: Bruno Karadza / Sportnet

Nenad Pralija, donedavni sportski direktor RNK Split, uhićen je u Splitu navodno zbog namještanja utakmica. Pralija je danas prepraćen u Zagreb gdje će biti saslušan u sjedištu USKOK-a, piše Index

I Pralija je navodno još jedan od osumnjičenika u istrazi koju je zakotrljao predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš, koji se pobunio na suđenje i tretman Hajduka baš nakon utakmice sa Splitom koncem kolovoza prošle godine.

Završilo je 1:1, a Maleš je najavio kako će se HNL-om i suđenjem pozabaviti pravosudni organi. Nije ga nitko ozbiljno shvatio.

Pralija je klub napustio dva dana prije tog čuvenog gradskog derbija, koji je, čini se, potaknuo dosad neviđenu čistku u hrvatskom nogometu. Predsjednik kluba Slaven Žužul bio je vrlo neugodno iznenađen Pralijinim odlaskom.

No, čini da je istražiteljima od sudjelovanja u 1. ligi HNL-a, zanimljiviji legendarni proboj RNK Splita u najviši razred nogometnog natjecanja. Naime, osim Pralije, kako Index doznaje, uhićeni su i bivši tajnik kluba Špiro Barbarić te knjigovotkinja Snježana Blažević, koja je vodila klupske knjige za vrijeme natjecanja RNK Splita u 2. i 3. ligi.

Što bi ona trebala znati o namještanju utakmica? Ako je i bilo kakvih izdvajanja za sudačke usluge, sigurno se nisu knjižila. Bajić, međutim, ima "pozitivna iskustva" sa knjigovotkinjama. Branka Pavošević mu je svašta ispričala za crne fondove HDZ-a pa se očito procijenilo da je i u ovom slučaju kao osumnjičenog nužno ispitati osobu zaduženu za poslovne knjige.


Izvor: index.hr

Komentari