Preminuo 22-godišnji gimnastičar Dario Možnik

Objavljeno: 23.11.2011. 16:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Ilustracija

Dario Možnik, 22-godišnji hrvatski gimnastičar, preminuo je u snu u noći s utorka na srijedu, piše Index

Mladi gimnastički reprezentativac, mlađi brat najboljeg hrvatskog prečaša, 24-godišnjeg Marija Možnika, u utorak navečer došao je kući s Kineziološkog fakulteta, otišao se odmoriti prije gledanja Dinamove utakmice protiv Reala Madrida i više se nije probudio.

Čeka se nalaz obdukcije koji će otkriti uzrok smrti, na žalost, ne i vratiti ovog mladog čovjeka.

Dario je prije 19 dana (5. studenoga) proslavio tek 22. rođendan, proteklih tjedana pripremao se za jedan od najtežih ispita na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu.

- Marijo i ja smo s ostatkom reprezentacije bili na pripremama u Gimnastičkom centru u Nedelišću. Na poluvremenu Dinamove utakmice javili su nam da Darijo ne diše. Nismo ni stigli do Zagreba, Darija više nije bilo. Ostali smo bez sjajnog gimnastičara, prijatelja, velikog čovjeka - kroz suze je rekao Tigran Gorički, izbornik naše seniorske reprezentacije.

Darijo se gimnastikom počeo baviti s osam godina. Prošao je sve hrvatske selekcije, sve do seniora s kojima je sudjelovao u povijesnom rezultatu 2008. godine kada su na Europskom prvenstvu u Lausanni Filip Ude i Robert Seligman osvojili srebro i broncu na konju s hvataljkama.

Tada je zajedno s bratom iz svega glasa navijao za dvojicu iskusnijih kolega, za veliki uspjeh svoje reprezentacije. S profesionalnom gimnastikom prestao je prije dvije godine, no želja mu je bila vratiti se svom sportu, prije svega, konju s hvataljkama.


Izvor: index.hr

Komentari