Vujović: Teško mi je, Iztok je bio sjajan suigrač i dobar prijatelj

Objavljeno: 20.10.2011. 11:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: dnevnik.si

Nakon kratke i teške bolesti u Sjedinjenim Američkim državama preminuo je legendarni rukometaš Iztok Puc koji je s reprezentacijom Hrvatske osvojio olimpijsko zlato u Atlanti 1996. godine. Trenutni trener Koke Vladimir Vujović sa Pucom igrao je pet godina Badel Zagrebu, a 1992. i 1993. okitili su se naslovom prvaka Europe. Vujović je vijest o smrti svog bivšeg suigrača saznao prvi saznao od nas te je bio vidno potresen i šokiran...

Tužna vijest stigla je iz SAD-a. Iztok Puc podlegao je bolesti i preminuo nakon kratkotrajne borbe s rakom. Legendarni rukometaš preminuo je samo par dana prije utakmice između Zagreba i Barcelone čiji je prihod trebao ići u svrhu njegovog liječenja. Iztok Puc igrao je za jugoslavensku reprezentaciju kao iznimno talentiran junior, osvojio s njom naslov Svjetskog omladinskog prvaka, za Hrvatsku s kojoj je osvojio zlato u Atalanti 1996., te slovensku reprezentaciju s kojom je nastupio na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000.

Vladimir Vujović iznimno potresen smrću svog prijatelja i suigrača istaknuo je Puca kao iznimnog igrača i prijatelja kojeg su obožavali svugdje u Europi.

- Jako mi je teško. Još kao klinac Iztok je nagovještao da će biti čudo od igrača, a to je i postao. Osim što je bio igrač svjetske klase bio je dobar prijatelj.- ističe Vujović.

- Čuli smo se prije odlaska u SAD i uvijek smo bili u kontaktu. Bolest jednostavno ne bira - kazao je današnji trener Koke Vladimir Vujović.

Vujović i Puc zajedno su igrali od 1989 do 1994. u RK Zagrebu, a sa istim su klubom osvojili  krov Europe 1992. u finalu pobjedivši Teku Santander, gdje su sve domaće utakmice igrali na gostujućim terenima. Godinu dana kasnije obranili su naslov, pobijedivši u finalu njemački Wallau, a gol odluke postigao je upravo Iztok Puc. Bila to jedna od najboljih generacija Zagreba u povijesti i jedna od najboljih europskih rukometnih generacija općenito.

Iztok Puc bio je njezin neizostavni dio, i ostat će zlatnim slovima zapisan u povijest hrvatskog i europskog rukometa te sporta općenito. Počivao u miru Iztok...


Komentari