Prije 14 godina napustio nas je legendarni Đelac

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 20.07.2015. 08:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Arhiva

Na današnji dan 20. srpnja 2001. godine napustio nas je Anđelko Herjavec. Koban je bio zavoj kod Posedarja, brzi BMW, pretjecanje na nepreglednom mjestu, kao i ljubav, neki će reći i „ludost“ za varaždinskim nogometom...

Žurio je Herjavec s godišnjeg odmora, iz svojeg vikendice na Pagu, iako su ga još večer prije, dok je kod njega bilo varaždinsko društvo, nagovarali da ne ide na skupštinu HNS-a. No, bez nogometa Đelac nije mogao, pogotovo bez svojeg Varteksa.  

Anđelko Herjavec rođen je u Varaždinu, 23. studenoga 1958. godine, a svoj sportski put započeo je u dječacima Varteksa. Igrao je povremeno i košarku, a od njegove velike igračke karijere nažalost nije bio ništa. Ipak, bio je predodređen za velike stvari... Marljivo je učio, završio varaždinski fakultet Organizacije i Informatike, te došao prvo u Varteks – Vartimpeks, a zatim u Varteks – Levis.

Tu doživljava doživljava svoju prvu veliku sportsku afirmaciju kada u godini 1989. dolazi na čelno mjesto NK Varteks, tada u Međurepubličkoj ligi, naglasio je prije 13 godina Marko Breljak u svojem članku za portal Sportnet.hr

Upravo “Đelac” započinje stabilizaciju kluba, a raspadom Jugoslavije i Varteks dobiva mjesto među prvoligašima. Klub je u tom hrabrom, mnogi su govorili i samoubilačkom pothvatu predvodio Anđelko Herjavec, zajedno sa rođakom Nevenkom, Stjepanom Cvekom, braćom Ivanković, te skupinom sportskih entuzijasta.

Anđelko je bio taj koji je pokrenuo cijeli grad, regiju, te je ona cijela, upravo na Herjavčev poticaj, stala iza kluba.

To ga je ubrzo učinilo jednim od najorganiziranijih u državi, a i sportski uspjesi nisu izostali...

Danas je njegov klub blizu likvidacije i svi se sa sjetom prisjećaju najboljih dana varaždinskog nogometa.

{youtube}-3u1Z8TGDAc{/youtube}

Komentari