WE CARE

Projekt Kineziološkog falkulteta kojem je cilj podrška u balansiranju vrhunskog sporta i školovanja

Objavljeno: 08.04.2020. 20:00

Zadnja izmjena: 08.04.2020. 20:01

Kineziološki fakultet u Zagrebu pokrenuo je projekt pod nazivom WE CARE, punog imena “With Establishment of national Care and development centers we support elite Athletes in balancing their sport and education/employment REsults.

Sufinanciran od strane Europske unije i programa Erasmus+ Sport, projekt je započeo prvim danom 2020. godine i trajat će tri godine.

U suradnji sa sportskim stručnjacima i znanstvenicima iz Islanda, Norveške, SAD-a, Slovenije, Srbije i Španjolske, cilj projekta je osnovati:

  • Nacionalni centar za brigu i razvoj sportaša, koji bi pružao sustavnu podršku vrhunskim sportašima u kritičnim situacijama dvojne karijere (ozljede, prijelazi na višu razinu školovanja, prestanak karijere itd.) te
  • Registar sportaša / bazu podataka, u kojoj bi se sustavno bilježile bitne informacije o sportašima, ozljedama, uvjetima, količini i vrstama trenažnog rada te školskog opterećenja.

Glavni cilj projekta je omogućiti svim hrvatskim sportašima podršku u balansiranju vrhunskog sporta i školovanja, uz smanjenje mogućnosti nastanka ozljeda.

Iz Kineziološkog fakulteta pozivaju sve klubove, županijske saveze, aktivne i umirovljene vrhunske odbojkaše i odbojkašice da ispune upitnike na stranici projekta WE CARE.

Aktivni vrhunski sportaši - kandidati stariji od 18 godina, koji su članovi ili su u nekom trenutku karijere bili članovi nacionalnih selekcija te se natječu na međunarodnim natjecanjima.

Umirovljeni vrhunski sportaši - kandidati od 18 do 50 godina, koji su bili članovi nacionalnih selekcija te se natjecali na međunarodnim natjecanjima.

Komentari