Rakitić se vratio nakon pet mjeseci stanke zbog ozljede

Objavljeno: 21.09.2011. 11:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: sportinglife.com

Peto kolo španjolskog nogometnog prvenstva donijelo je gostovanje Seville kod Osasune, a taj susret završio je bez pogodaka. Ivan Rakitić u utakmicu je ušao u nastavku dvoboja, a u ostalim susretima domaće pobjede upisali su Real Sociedad i Villarreal, piše Lovro Štrbinić iz sportneta.

U uvodna tri kola Primere Sevilla našeg Ivana Rakitića nije doživjela poraz te je s dvije pobjede i remijem došla na gostovanje u Pamplonu. Domaća Osasuna je, pak, dvoboj dočekala s četiri osvojena boda, a jedinu dosadašnju pobjedu ostvarila je upravo na svom terenu.

S mišlju o novoj pobjedi domaćini su ušli i u ovaj dvoboj, ali početne prijetnje nisu rezultirale vodstvom već su završile u rukama vratara Seville ili pored gola. Gosti su prvi put zaprijetili u 14. minuti preko Navasa, a kako je poluvrijeme odmicalo bivali su sve opasniji prema naprijed.

Ipak, na odmor se otišlo s 0:0, a u drugom dijelu nakon dvadesetak minuta izjednačene igre trener Seville u igru ubacuje i Ivana Rakitića. Igrala se 66. minuta kad je hrvatski reprezentativac zamijenio Trochowskog na poziciji srednjeg veznog. Međutim, do kraja dvoboja nije se previše istaknuo, kao ni ostatak igrača na terenu i dvoboj je završio miroljubivom podjelom bodova bez pogodaka.

Mnogo efikasnije nije bilo ni u San Sebastianu gdje je domaći Real Sociedad zahvaljujući pogotku Daniela Estrade osvojio sva tri boda protiv Granade. Ključni trenutak dogodio se u 64. minuti, a asistent je bio Carlos Vela. Domaćini su bili nešto bolja momčad tijekom većeg dijela susreta i na kraju su zasluženo upisali drugu ovosezonsku pobjedu.

Villarreal je, pak, bio nešto uvjerljiviji i s 2:0 je nanio treći ovosezonski poraz Mallorci. Do prve pobjede "žuta podmornica" je došla zahvaljujući pogocima Rossija i Nilmara. Prvom je u osmoj minuti asistirao Catala, dok je u 52. minuti Nilmar poentirao na dodavanje Valera.

Izvor: sportnet.hr

Komentari