Rukomet: Novi Dabar – Jure Galić

Objavljeno: 04.11.2014. 09:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Vodeća momčad Premijer lige rukometaša, GRK Varaždin 1930, u nastavak će sezone jača za 24-godišnjeg vratara pristiglog iz Kaštele. Jure Galić doveden je kao konkurencija mladim domaćim golmanima Špikiću i Meštriću, a nakon ozljede prvog vratara Mislava Lončara.

Naime, Lončarovi problemi s diskus hernijom ne naslućuju jasno kad bi se iskusni vratar mogao vratiti u natjecateljski rukomet, a dosadašnje utakmice Dabrova – posebno one najjače s francuskim Nantesom u Kupu EHF-a – jasno su pokazale da Varaždin ne može u željenu proljetnu borbu za SEHA ligu i novi europski iskorak samo s dvojcem Špikić-Meštrić. U pitanju su neosporno vrlo talentirani vratari, Matija Špikić je i mladi reprezentativac, međutim i on i Sandro Meštrić imaju premalo pravih, jakih utakmica „u rukama“, ovo im je uostalom obojici prva premijerligaška sezona.

Zbog svega toga je uprava GRK Varaždina 1930 krenula u potragu za vratarom koji bi kvalitetno pojašao konkurenciju. Izbor je pao na Jura Galića, vratara Marine Kaštele, 24-godišnjaka koji je statistički najbolji vratar dosadašnjeg dijela Premijer lige, u osam nastupa za Kaštelu ove jeseni skupio je 95 obrana. Galićeva specijalnost su vanjski šutevi (obranio ih je više od pola, 52 obrane od 101 šuta), iako je puno skidao i protivničke pokušaje s krila (40% uspješnosti). Ima i 12 obranjenih sedmeraca (u prosjeku dakle sedmerac i pol po utakmici), a za očekivati je da će u boljoj ekipi, sa čvršćom, kvalitetnijom obranom, i Galićeve statističke brojke još više doći do izražaja.

Hoće li doista biti i tako, pokazat će utakmice Premijer lige, koju Dabrovi nastavljaju u subotu gostovanjem u Ivaniću.

Komentari