RUKOMET Vladimir Vujović: Ovi dečki nisu niti svjesni svojeg potencijala!

galerija-images/150903_Vlado-Vujovic

Objavljeno: 03.09.2015. 07:16

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 13:03

Rukometaši GRK Varaždina 1930 su završili pripreme za predstojeću sezonu, u subotu će imati i prvu službenu natjecateljsku obvezu i odmah – europsku. U dvoranu uz Dravu dolazi talijanska ASD Romagna u sklopu 1. kola Kupa EHF-a (19 sati). Više nego jak povod za razgovor s novim trenerom Dabrova, Vladimirom Vujovićom.

Za početak, odmah o – „novim“ Dabrovima. Nov nije samo trener, u odnosu na prošlu sezonu podosta je promijenjen igrački kadar (otišli Kuduz, I. Sršen, D. Sršen, Kontrec, Batinović, vratari Lelić i Galić...; došao kružni napadač Vučko, priključeno dosta mladih iz vlastitog pogona), niže su i ambicije, barem javno.

- Ovo je nova ekipa, ali i ja bih istaknuo - drugačija ekipa. Poimence smo sigurno slabiji nego prošle sezone, ali je u segmentu htijenja, želje, gladi za uspjehom napravljen bitan pomak. Ne želim uopće o pojedincima, jer je najveća snaga ove momčadi kolektiv, kolektiv koji je čak i mene kao trenera ugodno iznenadio, dečki pokazuju fantastičan i fanatičan odnos prema onom što rade, pravi sportski karakter – u startu je pohvalio svoje izabranike Vlado Vujović pa nastavio u istom tonu.

- Naš najveći forte u novoj sezoni bit će baš ta kolektivna igra, to zajedništvo. I daleko veća brzina protoka lopte, uz disciplinu u fazi napada. Budući da je to i moja filozofija rukometa, neopisivo sam ponosan na ovu škvadru. I uvjeren u jako dobre stvari.

Ambicije su ipak niže nego prošle sezone, nema pompoznih najava o napadu na titulu viceprvaka i SEHA ligu, što je bio sveti cilj, ali i psihološki teret protekle dvije sezone. Gdje vi vidite GRK Varaždin 1930 u sezoni koja je pred nama?

- Ja to ovako gledam. Tko se bavi sportom, a nema ambicije, nek' – doma hekla! Pravi sportaš nikad nikom unaprijed ne priznaje da je bolji. Ali se slažem da ne treba ove dečke opterećivati, vrijeme će samo pokazati svoje. Cilj je Liga za prvaka, a ostalo...

Rekli smo u startu, po imenima je aktualna momčad Dabrova skromnija. S druge strane, imat će izrazitiji domaćinski štih, što će se sasvim sigurno svidjeti brojnim ljubiteljima rukometa u Varaždinu, čija publika dobro poznaje ovaj sport, koji ima bogatu tradiciju u gradu baroka.

- Osobno sam čitav život profesionalac i prošao sam puno sredina, praktički sam sve u karijeri napravio kao – stranac. I jedno sam naučio. Nikad nije stranac onaj sportaš koji svojom kulturom, ponašanjem, odnosom prema poslu koji radi i sredini u kojoj radi pokazuje da tu pripada. Nemali je broj primjera gdje su ti igrači „sa strane“ pružali više nego domaći. Mi i u ovoj momčadi imamo nekoliko igrača pristiglih iz drugih sredina, ali su svi Varaždin prihvatili kao svoj, među svim dečkima vlada veliko prijateljstvo i po tome ćemo sasvim sigurno imati drugačiji štih. Čak štoviše, mislim da ovi dečki nisu niti svjesni svojeg potencijala!

Prva prilika za pokazati ga je u subotu. U Arenu uz Dravu dolazi GSD Romagna iz talijanskog Mordana, gradića od 5.000 stanovnika nedaleko Imole. Što znamo o Talijanima?

- Dosta sam se raspitao o Romagni, siguran sam da su se i oni o nama, njihov je trener jedan od najstudioznijih trenera u Italiji. Igraju jako disciplinirano, dugo u napadu, pokušat ćemo im razbiti tu igru tempom. Mi smo još ekipa u stvaranju, mladi smo i realno je za očekivati amplitude u igri, međutim kao što sam rekao u uvodu – imamo i ambiciju i izrazito htijenje. Sve ostalo će pokazati teren.

Pozivnica je upućena. Dabrovi se vraćaju na Dravu, otvaranje sezone ne može biti ljepše, europsko. Utakmica GRK Varaždin 1930 – ASD Romagna igra se u subotu, 5. rujna, u 19 sati.

Komentari