ŽRK KOKA

Sara Rogina, jedna od najiskusnijih igračica Koke predviđa sezonu

Objavljeno: 30.07.2022. 11:36

Zadnja izmjena: 30.07.2022. 11:46

U ŽRK Koka pripreme su počele nešto ranije nego što je to bilo uobičajeno proteklih godina a razlog je raniji početak prvenstva. Naime, ove sezone 1. HRL za žene počinje već  10. rujna, a Varaždinke gostuju u Bjelovaru kod istoimene ekipe.

Što se tiče igračkog kadra, Varaždinkama se pridružilo pet novih igračica. Ines Pifar iz ŽRK Bjelovar, Petra Lovrenčević i Martina Krajpl iz ŽRK Trešnjevka, Ira Resman iz ŽRK Zrinski i Lana Strugar iz RK Podravka. U međuvremenu ekipu su napustile nekoliko starijih igračica, pa je sada jedna od najstarijih Sara Rogina.

- Ekipa je dosta pomlađena, napustile su nas neke starije igračice, kao npr. Ines i Tea. Došlo je puno novih cura. Mislim da će to biti mlada ali perspektivna i jako dobra ekipa za sljedeću sezonu. Sad se trebamo uigrati i vidjeti u kakvom je stanju tko. Bit će tu još posla ali sve u svemu mislim da ćemo dobro startati i završiti sezonu.

Mladost može biti plus

Sara smatra kako pomlađena ekipa ne mora odmah značiti i drugačija atmosfera u klubu, slabije igre, ili slabiji plasman.

- Atmosfera je super, cure su uzbuđene zbog početka priprema i prvih prijateljskim utakmica. Prvi dojam je odličan, uvjerena je Rogina.

Preostale igračice iz prošle sezone sada su u novoj ulozi, ulozi starijih koje će trebati preuzeti odgovornost u nekim situacijama na terenu i izvan njega.

- I nama starijim igračicama je ovo novo, jer smo navikle da su tu one još starije. Međutim,   one su otišle a mi smo se sve dobro uklopile. Već se družimo i upoznajemo i van terena, pa nema razloga da se ne slažemo dobro i s novim curama, na terenu i izvan terena, dodala je Rogina.

Prema rasporedu pripremnih utakmica prva se igra 10. kolovoza, kada ekipa ŽRK Koka putuje u Dugo Selo.

 

Komentari