STK Igea Željezničar: Nastup na jubilarnom 60. Zagipingu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 22.05.2013. 19:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:16

Na jubilarnom 60. izdanju stolnoteniskog turnira za mlađe uzrasne kategorije popularno zvanog Zagiping, održanom 17. do 19. svibnja u Zagrebu, nastupili su i članovi STK IGEA Željezničar.

Na turniru je nastupilo ukupno 850 igrača iz 147 klubova koji su pristigli iz čak šesnaest zemalja.

U ekipnoj kadetskoj konkurenciji, STK IGEA Željezničar postigao je odličan rezultat: kadeti su nastupili u sastavu Marko Vidaček/Matija Hrelec (oba hrvatski kadetski reprezentativci). U jakoj konkurenciji u grupi glavnoga ždrijeba oni su postavljeni kao nositelji zajedno s favoriziranom ekipom NTK KEMA Puconci 1 iz Slovenije.

U prvom kolu Varaždinci su pobijedili ekipu NTK Krka iz Slovenije rezultatom 3:0, a u drugom kolu nadvisili su ekipu STK PIROT Požarevac iz Srbije također rezultatom 3:0.

U trećem odlučujućem kolu, kadeti IGEA Željezničara izborili su odlučujuću pobjedu protiv ekipe NTK KEMA Puconci 1 rezultatom 3:1 i time se plasirali u polufinale ovoga jakog međunarodnog turnira kao jedini preostali hrvatski predstavnici.

U polufinalu su kadeti IGEA Željezničara poraženi od zajedničke ekipe NTK ARIGONI/KRKA rezultatom 3:0 te osvojili ekipno 3. mjesto na turniru.

U pojedinačnom dijelu natjecanja STK IGEA Željezničar nastupio je sa 7 prijavljenih igrača i jednom igračicom. Najzapaženije rezultate ostvarili su braća Matija i Nino Hrelec svaki u svojoj kategoriji, plasiravši se u pojedinačnom dijelu turnira među 32 najbolja igrača, kao i braća Martin i Marko Vidaček koji su svaki u svojoj kategoriji dogurali sve do četvrtfinala i ostvarili plasman od 5 do 8 mjesta.

Komentari