Zimske radosti

Stotinjak varaždinskih mališana ove zime uz trenere naučilo skijati i klizati

Objavljeno: 14.02.2016. 20:02

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 23:18

Foto: NK

Najmlađi sportaši Varaždina i regije, vrtićke, predškolske i rane školske dobi, tijekom čitave godine imaju prilike guštati u brojnim sportskim aktivnostima zahvaljujući (srećom sve brojnijim i kvalitetnijim) univerzalnim i specijaliziranim sportskim školama za tu starosnu dob...

Protekli zimski mjeseci nisu bili iznimka, klinci su mogli uz svoje standardne treninge uživati i u pravim zimskim radostima.

Tako su primjerice u zajedničkoj organizaciji Univerzalna sportska škola „Sportska abeceda“ (Varaždin), Škola nogometa „Lumen“ (Varaždin) i Sportska škola „Vitae“ (Čakovec), organizirali zimovanje i školu skijanja za djecu na Kranjskoj gori u susjednoj Sloveniji. Okupili su čak 50-ero djece predškolske i školske dobi, koja su svaki dan imala organiziranu školu skijanja, ali i igre na snijegu te treninge i aktivnosti u novoj sportskoj dvorani u blizini skijališta.

Djeca su bila smještena te se hranila u odmaralištu Vladimir Nazor smještenom u samom centru mjesta i veoma blizu staze. Sam centar mjesta je predivan te su djeca uživala u šetnjama i izvan skijaških staza.


Nakon četiri nezaboravna i predivna dana na snijegu, dobivenih diploma te druženja i igre sa starim i novostečenim prijateljima, djeca su se vratila kućama puna dojmova i priča. I sa željom da što prije ponove ovo zimovanje i školu skijanja.

Jednako tako, u dva termina tijekom prosinca i siječnja, na klizalištu Arene uz Dravu, održana je škola klizanja, u suradnji Univerzalne sportske škole „Sportska abeceda“ i Udruge „Medo“.

Program je trajao osam sati kroz otprilike 2,5 tjedna klizanja, a po uzoru na radni program KHL Medveščaka.

Škola je okupila više od 80 polaznika različite dobi, već od tri pa do 10 godina starosti, a svi učenici po završetku su – uz usvojene klizačke vještine – dobili i više nego zaslužene diplome.

Komentari