NK VARAŽDIN

Sutrašnja utakmica Gorice i Varaždina može usmjeriti nastavak sezone

Objavljeno: 17.01.2023. 08:32

Zadnja izmjena: 17.01.2023. 08:38

Sutra je na rasporedu odgođena utakmica 17. kola SuperSport HNL-a između Gorice i Varaždina, na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici s početkom u 15,00 sati.

Obje momčadi ozbiljno se pripremaju za ovaj susret, koji bi im čak mogao i usmjeriti nastavak sezone. Varaždin bi pobjedom još više osigurao svoju poziciju u sredini prvenstvene ljestvice, dok bi poraz unio nepotrebnu nesigurnost u momčad. Podsjetimo se da je Varaždin trenutno na petoj poziciji s 22 osvojena boda, a iza njega je Istra 1961 s dva boda manje. Pobjeda bi Varaždince približila četvrtoj poziciji na kojoj je sada Slaven Belupo s 26 bodova, dok bi poraz ostavio prostora Istri 1961 da im zaprijeti.

Varaždin u nastavak prvenstva ulazi sa manje – više istim kadrom igrača, osim dva značajnija odlaska. Trener Mario Kovačević vjeruje postojećim igračima, pogotovo što su se gotovo svi oporavili od ozljeda. Tako će na raspolaganju imati veći roster igrača nego u jesenskom dijelu prvenstva, kada je u nekoliko navrata morao ozbiljno „krpati“ početni sastav. Treniralo se prema planu, a posljednja provjera protiv momčadi Domžala pokazala je vrlo dobru napadačku igru, kakvu je Kovačević očito pripremio i za Goricu.

"Vaterpolo" utakmica

Gorica je u nezavidnoj poziciji na posljednjem mjestu sa svega sedam osvojenih bodova. Međutim, u zimskoj stanci oni su napravili velike promjene i u trenerskom ali i igračkom dijelu. Novi trener Željko Sopić najavljuje veliku bobu za svaki bod u narednim utakmicama, a posebno apostrofira utakmicu s Varaždinom u kojoj bi pobjeda donijela i puno na psihološkom planu momčadi. U međuvremenu u klub je stiglo i nekoliko novih igrača, koji bi trebali biti velika pojačanja momčadi. Za Varaždince je sreća što u srijedu oni neće moći igrati jer će biti registrirani za klub tek u četvrtak, kada je prvi dan zimskog prijelaznog roka.

Otežavajuća okolnost za obje momčadi može biti vrijeme u srijedu i stanje terena u Velikoj Gorici. Neki se pribojavaju „vaterpolo“ utakmice zbog mogućih padalina, koje donose veliku neizvjesnost u igru ali i opasnost od ozljeda. Što sigurno ne ide u prilog niti jednoj momčadi.

Iako kladionice daju malu prednost domaćinu, u varaždinskom taboru su optimistični i nadaju se nastavku dobrih igara iz jesenskog dijela prvenstva te pozitivnom rezultatu i osvajanju novih prvenstvenih bodova.

Komentari