osvrt

TOP 5 sportskih događaja u varaždinskom sportu 2021.

Objavljeno: 26.12.2021. 07:44

Zadnja izmjena: 26.12.2021. 08:43

U 2021. godini varaždinski sport, kao i onaj na nacionalnom i svjetskom nivou bio je opterećen pandemijom koronavirusa. Međutim, nije nedostajalo vrhunskih rezultata i uspjeha sportaša s varaždinskog područja.

Od brojnih sportskih događaja odabrali smo ovaj TOP 5 sportskih događaja u varaždinskom sportu koji će najvjerojatnije značajno utjecati na razvoj i rezultate u 2022. ali i narednim  godinama.

  • Elite nogometna liga i novi ustroj nogometa, kako na županijskoj tako i nacionalnoj razini. Nova Elite liga ŽNS Varaždin, ponovni izbor predsjednika ŽNS Varaždin Nenada Horvatića za predsjednika i predsjednika Komisije za infrastrukturu, nikad veći broj članova ŽNS Varaždin u tijelima HNS-a pod vodstvom novog predsjednika Marijana Kustića.
  • Plasman GRK Varaždin 1930 u Ligu za prvaka, Paket24 Premijer rukometne lige s mladom i domaćom ekipom uz domaćeg trenera Emerika Žnidarića, te uz afirmaciju varaždinske škole rukometa koja je opet izgradila generaciju mladih igrača koji su već nositelji igre i u mladim reprezentacijama.
  • Mlada generacija atletičara AK Sloboda koja postiže sve zapaženije rezultate na domaćim ali i na međunarodnim atletskim borilištima. Polagano se približavaju seniorskoj konkurenciji i uz klupsku i trenersku logistiku uskoro ih možemo očekivati kao zapažene sudionike međunarodnih mitinga.
  • Ispadanje NK Varaždin iz Prve HNL, u sportskom smislu nije pozitivan događaj ali su u Drugoj HNL dobili priliku zaigrati za seniore mladi varaždinski nogometaši, proizašli iz Nogometne akademije NK Varaždin. Priliku su iskoristili i tako će brže stasati u nositelje igre seniorske ekipe u budućnosti.
  • ŽRK Koka tradicionalno nastavlja s afirmacijom domaćih igračica ali i igračica koje su došle u Varaždin. Kvalitetnim i stručnim radom sve one napreduju uz puno prilika za dokazivanjem na terenu, najbolje tako dobivaju pozive izbornika ali za njih pokazuju interes i klubovi iz poznatih rukometnih zemalja.   

Tijekom godine bilo je i puno zapaženih pojedinačnih rezultata sportaša iz Varaždina od kojih svakako treba izdvojiti Helenu Dretar Karić koja je osvojila broncu u paru s Anđelom Mužinić u stolnom tenisu na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Komentari