3. HNL SJEVER

U narednoj sezoni natjecat će se 12 trećeligaša

Objavljeno: 06.07.2021. 09:51

Zadnja izmjena: 06.07.2021. 10:12

Na Plenumu 3. HNL Sjever, održanom u prostorijama ŽNS Varaždin, dogovoreno je da liga sjedeće sezone broji 12 klubova.

Novi trećeligaši su čakovečko Međimurje i Tehnika iz Koprivnice. Od natjecanja u ligi odustao je Tehničar iz Cvetkovca, zbog nezadovoljanja kriterija vezanih uz mlađe uzrasne kategorije. Iz lige je ispao Graničar iz Đurđevca kao posljednjeplasirana momčad lige.

U sezoni 2021/22. 1. kolo 3. HNL Sjever igrat će se 21. kolovoza, a jesenski dio prvenstva igrat će se do 20. studenog, sa zaključno 14. kolom. Liga će se igrati dvokružno nakon čega će se podijeliti u play off i play out.

U 1. kolu sastat će se Varteks i Mladost Ždralovi, Podravina i Polet iz Svetog Martina na Muri, Virovitica - Međimurje, Tehnika - Papuk, Rudar - Radnik i Bjelovar - Podravac.

I naredne sezone 3. HNL Sjever vodit će se iz ŽNS Varaždin. Povjerenik za natjecanje u 3. HNL Sjever je Ivan Novak, tehnički tajnik Dino Kramar, povjerenik za suđenje je Kristijan Strusa iz Virovitice, disciplinski sudac je Stjepan Perko iz Čakovca, a povjerenik za sigurnost je Dražen Posavec. U Komisiji za žalbe su Zoran Kurcinak, Zdenko Blažićević i Željko Ščuković. Član Skupštine HNS-a ispred 3. HNL Sjever je Darko Jambreković predsjednik NK Radnik iz Križevaca.

Komentari