U NK Varaždinu ne teku med i mlijeko: Otišao Herceg, a za kalendar se fotografiralo samo 11 seniora

Objavljeno: 05.12.2015. 17:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Arhiva eVž

Iako se prema pisanju jednog nacionalnog dnevnog lista od prije nešto manje od tjedan dana dalo iščitati kako u varaždinskom trećeligašu teku med i mlijeko, situaciju je miljama daleko od idealne. Otišao je trener Rade Herceg, a početkom zimskog prijelaznog roka mogao bi se osipati i seniorski sastav.

Nogometni klub Varaždin Varaždin prvi dio sezone završio je na 14. mjestu 3.HNL Istok što je i realan rezultat s obzirom na vrlo limitirani igrački kadar koji je na raspolaganju imao trener Rade Herceg.

U posljednjim kolima cijela sezona je dovedena u pitanje, no ipak su roditelj rukom posegnuli u džep i spasili situaciju. Isti roditelji prije dva tjedna stigli su na čelo kluba. Za predsjednika je izabran Roman Modrić, a u Izvršni odbor ušli su neke klupske legende i neki od roditelja nogometaša.

Novi predsjednik Modrić svjestan je bio da ga čeka mnogo posla u cijeloj toj "gunguli". Situacija je daleko od idealne, iako je jedan nacionalni dnevni list cijelu situaciju u varaždinskom nogometnom trećeligašu prikazao kao da ponovo teku med i mlijeko u Zagrebačkoj 94 i vlada zajedništvo.

Formalno - pravno trećeligaš NK Varaždin Varaždin nije nasljednik prijašnjeg NK Varteksa, danas Varaždinskog športskog nogometnog kluba, nad kojim je u tijeku stečajni postupak. Riječ je o klubu koji je osnovan prije četiri godine, a prošle sezone klub se zvao NK Varaždin Škola nogometa.

No, nećemo vam time razbijati glavu.

Ništa se ne mijenja

Najavljene su promijene, no još se ništa ne mijenja. Otišao je trener Rade Herceg koji u klubu ima više od 25 godina staža. Ako je čovjeku koji je tako dugo vremena u klubu sve prekipjelo, jasno je da je situacija neizdrživa.

Također još neki treneri iz škole nogometa najavili su odlazak.

- Ne želim to uopće komentirati. Žao mi je što je otišao trener Herceg koji se nije složio s novim uvjetima. Moramo se prilagoditi trenutnoj situaciji - rekao je predsjednik NK Varaždina, Roman Modrić.

Doznali smo od izvora bliskih klubu i da se za novi kalendar Nogometnog kluba fotografiralo samo 11 seniora, dok naprimjer "seoske" ekipe na svojim kalendarima imaju po 18 igrača.

-Također na to nemam komentara - dodao je Modrić.

Bit će zanimljivo kad od 18. siječnja krene zimski prijelazni rok. Može li NK Varaždin zadržati igrače budući da nitko od nogometaša nije primao gotovo nikakvu naknadu.

- Ne može se očekivati da će se sve riješiti za dva tjedna i ljudi su postali nervozni, no vjerujemo da ćemo do početka proljetnog dijela riješiti situaciju - zaključio je Modrić.

Bilo kako bilo Modrića i Izvršni odbor čeka puno posla i vidjet ćemo u kojem će smjeru krenuti klub iz Zagrebačke 94...

Komentari