RK Vidovec

U Vidovcu se složila prava rukometna klapa ponovno spremna za velike stvari

Objavljeno: 10.02.2016. 19:48

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 06:42

Foto: RK Vidovec - Facebook

Prava rukometna klapa složila se u Vidovcu i hara Drugom hrvatskom rukometnom ligom Sjever. Njihove boje brane prekaljeni internacionalci Zoran Jeftić i Damir Turković, a cilj je izboriti Prvu ligu.

Nakon što je prije tri sezone Vidovec Bios ime promijenio u GRK Varaždin, kasnije GRK Varaždin 1930, vidovečki zaljubljenici u rukometnu igru ostali su zakinuti. Osnovao se novi klub i krenulo se od najnižeg ranga.

Ubrzo su preskočili jednu stepenicu, prošle sezone bili su drugi u 2.HRL Sjever za samo jedan bod razlike, a ove sezone apsolutni su vladari te lige. U njihovim redovima našli su se prekaljeni internacionalci Damir Turković i Zoran Jeftić, a stigao je i Mario Dobovičnik.

- U GRK Varaždin 1930 ponuđeno mi je da budem samo trener, a osjećam da kao igrač imaš još nešto za reći pa sam se odlučio za Vidovec, gdje ujedno igraju i neki moji dobri prijatelji - rekao nam je Zoran Jeftić, pivot koji je s hrvatskom rukometnom reprezentacijom 2005. godine u Tunisu osvojio srebrnu medalju. U svojoj karijeri osim za Varteks Di Caprio, Vidovec Bios, igrao je i za Međimurje, Medveščak i španjolske klubove Cuencu i Las Palmas.

Vidovec je tako nakon prvog dijela zauzeo vodeću poziciju 2.HRL Sjever s 19 osvojenih bodova, upisavši pritom osam pobjeda i tri remija. U Hrvatskom kupu stigli su do osmine finala gdje ih čeka susret protiv Buzeta, a Jeftić tvrdi da je riječ o idealnoj formuli mladost i iskustva.

- U Vidovcu dobro rade s mlađim uzrasnim kategorijama pa je ekipa spoj mladosti i iskustva- dodao je Jeftić, a s njim se složio i trener seniorske momčadi Igor Senečić.

- Dečki su prava klapa i atmosfera u klubu je odlična. Dobro se radi, a rezultat se odmah i vidi- istaknuo je Senečić koji vjeruje kako će osvojiti naslov u Drugoj ligi.

- Ako ćemo biti na nivou, naslov ne bi trebao dolaziti u pitanje. Naš cilj je da bez poraza završimo sezonu - jasan je bio trener Vidovčana.

Jeftić pak ističe da će u drugom dijelu sezone najveći protivnici biti oni sami sebi i dodaje kako je ekipa spremna i za nešto više.

- Vjerujem da imamo kvalitetu za Prvu ligu, a vjerujem i za nešto više - rekao je Jeftić.

U pripremnom periodu vidovečki rukometaši odigrali su tri jake provjere. Protiv premijerligaša Varaždina 1930 poraženi su 36:27, a u utakmicama protiv vodeće momčadi 2.HRL Zapad Maksimir Pastela upisali su poraz 33:29 i remi 28:28.

U prvom kolu koje je na rasporedu u subotu gostuju kod Slatine, a Jeftić najavljuje pobjedu.

- Trebamo ozbiljno pristupiti susretu i pobjeda ne bi trebala dolaziti u pitanje - zaključio je Jeftić.

Komentari