Uhićeni nogometni djelatnici Željko Širić i Stjepan Djedović!

Objavljeno: 09.12.2011. 12:19

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Drago Sopta / CROPIX

Bivši nogometni sudac Željko Širić, te predsjednik Sudačke komisije Stjepan Djedović tijekom četvrtka navečer uhićeni su u Zagrebu , piše Novi list.

Prema neslužbenim informacijama, osječkom i vinkovačkom nogometnom djelatniku na teret se stavlja primanje mita i zlouporaba položaja i ovlasti, ali do dodatnih podataka se teško može doći.

Ipak, neslužbeno se iz policijskih izvora doznaje kako se terete da su novac primili za "sređivanje" suđenje na najmanje jednoj nogometnoj utakmici . Više bi podataka moglo biti poznato nakon što policija izađe sa priopćenjem.

Glasine do tada tvrde kako se radi o svojevrsnom nastavku afere "Ofsajd", odnosno da se ovu dvojicu tereti za vrijeme dok su bili funkcionari, a ne nogometni suci, odnosno da su kroz Sudačku komisiju utjecali na neke rezultate domaće lige.

Željko Širić prije par godina bio je jedan od najboljih domaćih sudaca, no pratila ga je fama kako je sposoban "mutiti". Nakon prestanka suđenja je ušao u Sudačku komisiju, gdje je uz predsjednika Djedovića bio najistaknutiji član.


Izvor: novilist.hr

Komentari