Ukić otpao za Europsko prvenstvo u Litvi zbog loma noge

Objavljeno: 29.07.2011. 19:33

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Roko Leni Ukić neće igrati za Hrvatsku na EP-u u Litvi! Naime, na individualnom treningu u Splitu pukla mu je peta metatarzalna kost desnog stopala!

Da jedna nevolja nikad ne dolazi sama uvjerio se i hrvatski košarkaški izbornik Joke Vranković. Samo pola dana nakon što je reprezentacija morala promijeniti hotel, Vrankovića je pogodila nova loša vijest. Kao grom iz vedra neba odjeknulo je:

- Roko Ukić izgubljen za Eurobasket. Ukiću je slomljena peta metatarzalna kost u desnom stopalu pa ga čeka četiri do šest tjedana u gipsu.

Dogodilo mu se to na posljednjem "haklu" uoči priključenja reprezentaciji. Ukić se kolegama trebao pridružiti u ponedjeljak, no ozbiljnu košarku po prognozama moći će igrati tek početkom Eurolige za svoj Fenerbahce.

Izlazeći iz bloka, Roko je zapeo malim prstom desne noge o Šundova. Pomislio je da je izvrnuo zglob no to ipak nije bilo tako već nešto gore. Slomio je kost koja drži mali prst na dosad zdravoj nozi.

- Jako sam razočaran, po tko zna koji put sam htio s reprezentacijom nešto postići. Imao sam i želje i motiva i onda mi se ovo dogodi! - rekao je Ukić.

Otprije zabrinuti izbornik bio je zatečen:

- Ovo je veliki udarac za ovu reprezentaciju - kazao je izbornik koji će se na mjestu razigravača morati osloniti na Drapera, Popovića i Stipčevića.

Inače, nakon niza godina reprezentacija neće odsjesti u hotelu Marina u Selcu. Dogodilo se to zbog štrajka osoblja. Da bi radili i prihvatili reprezentaciju tražili su da im vlasnik isplati plaće za siječanj i veljaču, no kako se to nije dogodilo hotel nije mogao useliti Vrankovića i njegove izabranike.

Srećom, stručni tajni Boris Jakimenko uspješno je reagirao. Kako jučer nije dobio pozitivan odgovor od vlasnika Marine (kojem su blokirani računi) morao se okrenuti alternativnom planu kojeg je paralelno pripremao i s kojim se složio i izbornik.

Tako će se naši najbolji košarkaši u sklopu priprema za Eurobasket u subotu oko 14 sati okupiti u hotelu Novi Resort u Novom Vinodolskom, koji je od dvorane u Crikvenici u odnosu na Marinu pet kilometara dalje.

Zanimljivo je da je i Novi Resort u poslovnim problemima, traži se njihov stečaj, no oni ipak primaju goste jer radnici ne štrajkaju.

Komentari