NK VARAŽDIN - NK OPATIJA

Foto - Varaždin nadigrao i "potopio" Opatiju

Objavljeno: 16.04.2022. 17:49

Zadnja izmjena: 16.04.2022. 19:53

NK Varaždin je u 24. kolu Druge HNL pobijedio momčad Opatije 4:0 (1:0). Susret se odigra po vrlo vjetrovitom vremenu, što je uvelike utjecalo i na igru.

Varaždin i Opatija započeli su vrlo oprezno prvo poluvrijeme. Osim toga jaki vjetar onemogućavao je precizne duge lopte, pa su se obje ekipe morale igrati opreznije i prilagoditi se vremenskim ujetima. Varaždinski nogometaši bolje su se snašli i odmah pokazali tehničku kvalitetu, te preizeli dominaciju u igri. Već u 8. minuti isplatila se agresivnija igra na zadnju liniju Opatije. Nakon drugog kornera Postonjski dodaje kratku loptu do Šege na rubu šesnaesterca, a koji točno nabacuje na drugu vratnicu na kojoj Bagadur postiže glavom gol za vodstvo. Nakon ranog gola, kojeg je priželjkivao i trener Mario Kovačević Varaždin igra sve bolje, dominira terenom i stvara poluprilike, od kojih treba izdvojiti onu Šege u 12. minuti. Varaždin igra bolje a Opatija se uglavnom koncentrirala na obranu, tako da do kraja prvog dijela nije organizirala opasniji napad. Vjetar se pojačava, što dodatno utječe na igru, a tempo susreta polagano opada. Posljednji zanimljiviji događaj zbio se u 45. minuti kada je Urata pucao s oko 35 metara, ali lopta dodatno nošena vjetrom nije iznenadila golama gostiju. 

Na početku drugog poluvremena Opatija pokazuje da se nije predala ali bezuspješno opsjedaju varaždinski gol. U 52. minuti nakon drugog kornera zaredom do lopte u gostujućem šesnaestercu dolazi Posavec i i z "mrtvog kuta" pronalazi put do mreže i Varaždin vodi 2:0. Gol je ponovo postignut u pravo vrijeme, pa se igra gostiju ponovo malo primirila u narednim minutama.  Varaždin na krilima drugog gola nastavlja s dominacijom na terenu i Brodić iz jedne polukontre ulazi sam u šesnaesterc te postiže gol za 3:0 u 66. minuti. Opatija potpuno pada u igri što koristi Varaždin i nastvalja s napadima. Ujednom takvom napadu obrana gostiju radi grešku i sudac dosuđuje najstrožu kaznu. Šego je u 82. minuti precizan i Varaždin vodi 4:0. Tim rezultatu je i završen susret.

 

Tijek susreta:

90' Varaždin rutinski privodi susret kraju

82' GOOOOL 4:0 Šego precizan s bijele točke

82' jedanaesterac za Varaždin

67' Opatija radi još jednu dvostruku izmjenu Bekić i Malinić ulaze, a Kukoč i Bogolin izlaze

66' GOOOL 3:0 Brodić nakon polukontre dolaazi sam pred golmana Opatije  i postiže gol.

65' Posavec ponovo u vrlo izglednoj prilici ali nije uspio savladati golmana Opatije

57' Nova izmjena u Opatiji, izašao Lagumdžija a ušao Weitzer 

52' GOOOL Posavec 2:0 Još jedan korner za Varaždin i nakon gužve u šesnaestercu Posavec je primio loptu skoro u "mrtvom kutu" i pronašao put u mrežu

51' Korner za Varaždin ali loše izveden

47' Prvi napad ima Opatija ali bez opasnosti po vrata Varaždina

46' Dvostruka izmjena u Opatiji Pejanovi i Junuzović a izašli su Bilobrk i Šarac

45' Urata uputio oštar udarac iz daljine a golman Opatije izbio loptu

43' Opatija nije organizirala opasniji napad 

39' Šego u prilici na apet metara ali je golman gosstiju uklizao na vrijeme i od svega samo korner.

30' Malo je pao ritam utakmice

23' Varaždin i dalje visoko pritišće gostujuću obranu i prisiljava ih na pogrešna dodavanja

17' Varaždin dominira terenom, gol im je pomogao da igraju slobodnije

12' Redaju se poluprilike za Varaždin, Šego skoro stigao odličnu loptu na peterac

8' GOOOL Bagadur, Još jedan kornerPostonjski sa Šegom izveo korner i Šego ubacio na desnu vratnicu a Bagadur glavom postiže gol.

6' Varaždin preuzeo inicijativu na terenu, drugi korner

4' Prvi korner za Varaždin

2' Igra se pažljivo na srdini terena, jak vjetar mijenja smjer lopte

 

Varaždin - Opatija

Gradski nogometni stadion Varaždin

Suci:Dražen Matasović (Đakovo), Dino Knez (Osijek), Luka Kurtović (Osijek)

Varaždin: Sentić, Bagadur, Urata, Brodić, Herrera, Postonjski, Teklić, Posavec, Šego, Kolarić, Škaričić; trener Mario Kovačević.

Opatija: Berković, Lagumdžija, Jukičić, Ivančić, Glavaš, Bogolin, Grujević, Kavčić, Šarac, Bilobrk, Kukoč-Petraello; trener Tomislav Čizmarević.

Komentari