Finale u Savudriji i Umagu

Varaždin ima svog finalista za Državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih

Uzbudljivi 'Hrvatska pošta' teniski turnir u Koprivnici okupio je više od 100 natjecatelja koji su se natjecali za plasman na Državnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se održati u lipnju u Savudriji i Umagu.
Objavljeno: 21.04.2019. 18:57

Zadnja izmjena: 21.04.2019. 19:11

Na uzbudljivom Hrvatska pošta teniskom turniru u Koprivnici okupilo se više od 100 natjecatelja za plasman na Državnu završnisu Plazma Sportskih igara mladih u Savudriji i Umagu. Među finalistima se pronašao i jedan Varaždinac. 

Mali tenisači stigli su iz Koprivničko- križevačke i Varaždinske županije i odigrali jaki turnir u svojim godištima. Igralo se u tri kategorije za djevojčice i dječake: 2008. godište i mlađi, 2009. godište i mlađi i 2004. godište i mlađi, a put na državnu završnicu osigurali su: Lucian Lacković iz Đurđevca, Mia Robotić iz Đurđevca, Rian Bregović iz Varaždina, Gala Knežević iz Koprivnice, Mario Matoić iz Križevaca i Rea Šiljak iz Koprivnice.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Komentari