GNK DINAMO - NK VARAŽDIN

Varaždin namučio Dinamo, ali ipak izgubio

Objavljeno: 16.10.2022. 17:06

Zadnja izmjena: 16.10.2022. 17:11

Foto: Arhiva

U susretu 13. kola SuperSport HNL-a Varaždin je ponovo namučio Dinamo, čak i poveo, ali nije izdržao do kraja i izgubio na Maksimiru 3:1 (0:1).

Prvo poluvrijeme počelo je na najbolji mogući način za Varaždin. Nakon početnih minuta i izmjene dvije poluprilike na obje strane, u 9. minuti Brodić postiže gol za Varaždin. S 15-tak metara Brodić pogađa preciznom loptom u Livakovićevu mrežu za šok na Maksimiru. U nastavku poluvremena Varaždin igra svoju igru i neutralizira Dinamove napade. Svoje prilike ima i Varaždina, treba izdvojiti još jednu Brodića u 18. minuti. Šok na drugoj strani dolazi u 32. minuti kada Herrera dobiva drugi žuti karton, te ostavlja svoju momčad na deset igrača. Dinamo sve više prijeti ali Varaždinci se organizirano brane i ne dozvoljavaju domaćin napadačima da iskoriste svoje prilike.

Početkom drugog dijela Dinamo nastavlja s pritiscima i tada se događa vrlo zanimljiva situacija. Sudac Igor Pajač dosuđuje kazneni udarac za Varaždin ali Matija Kolarić priznaje da nije bilo prekršaja nad njim, što izaziva čestitke svih za ovaj pravi fair play potez. Nastavljaju se redati prilike, tako u 63. minuti sudac poništava gol Petkovića, ali 70. Drmić pronalazi Petkovića koji glavom postiže za 1:1. Teško je bilo Varaždinu odupirati se napadima Dinama s deset igrača i u jednom od narednim protunapada Petković asistira Baturini i Dinamo vodi 2:1 u 78. minuti. Domaći nogometaši sada zadovoljni vodstvom malo spuštaju ritam ali u sudačkoj nadoknadi, nakon VAR provjere, prekršaj nad Ljubičićem, postaje najstroža kazna koju Petković pretvara u 3:1 za Dinamo, što je bio i konačan rezultat susreta.

Komentari