NK ISTRA 1961 - NK Varaždin

Varaždin preokretom do tri boda u Puli

Objavljeno: 22.07.2022. 21:55

Zadnja izmjena: 22.07.2022. 22:00

Foto: Arhiva

NK Varaždin je u 2. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige gostovao u Puli kod sastava NK Istra 1961 i ostvario vrlo važnu pobjedu 1:2 (0:0).

Varaždin je za razliku od utakmice sa Slaven Belupom u 1. Kolu započeo susret s četiri nova igrača. Tako je početna postava u Puli bila: Zelenika,Pellumbi, Stanić, Brodić, Postonjski, Teklić, Peco, Ba, Elezi, Urata i Herrera.

Vrlo oprezno su obje momčadi ušle u susret,  ali kako je vrijeme odmicalo Varaždin je bio taj koji je sve više preuzimao igru i bio aktivniji i konkretniji na terenu. Varaždinci su pritiskali domaće obrambene igrače vrlo visoko i u toj igri s dosta kontakta bilo je i više prekršaja. Brzi Herrera bio je prvi u prilici, izbio je red golmana Istre ali mu ovaj brani udarac. Prvo ime Varaždinaca u prvom dijelu ipak je bio Brodić, koji se našao u nekoliko izglednih prilika pogotovo pred kraj poluvremena u 39. i 41. minuti.  Prvo je Brodić pucao s ruba šesnaesterca, a zatim je na odličnu loptu Stanića pucao glavom s oko 11 metara ali golman Istre bio je u oba slučaja na mjestu.

Drugo poluvrijeme se nastavilo igrom kao i u prvom dijelu, ali petnaestak minuta kasnije domaći nogometaši preuzimaju inicijativu. U 60. minuti Ba blokira prvi ozbiljniji napad Istre, pa dvije minute kasnije Navaro prijeti Zeleniki ali bez promjene rezultata. Međutim, u 70. minuti domaći naplaćuju svoju povećanu inicijativu i Marin postiže gol za 1:0, tako da je natrčao na loptu nakon jedne obrane Zelenike. Varaždin se brzo vraća i već u 77. minuti Brodić na odlično nabačenu loptu Stanića na peterac vara golmana Istre i izjednačava rezultat na 1:1. U 80. minuti novi kontranapad Varaždina i Posavca u šesnaestercu ruši golman Istre. Postonjski siguran izvođač najstrože kazne i u 83. minuti je 1:2. Do kraja susreta još je bilo nekoliko poluprilika ali rezultat se više nije mijenjao.

Komentari