NK VARAŽDIN - NK LOKOMOTIVA

Varaždinci na krilima Teklića do pobjede nad Lokomotivom

Objavljeno: 11.09.2022. 21:45

Zadnja izmjena: 12.09.2022. 07:48

U pravoj triler utakmici nogometaši NK Varaždin u 9. kolu SuperSport HNL-a pobijedili su NK Lokomotiva u Zagrebu rezultatom 1:2 (0:0).

U utakmici punoj preokreta Varaždinci su ostvarili još jednu pobjedu u gostima, Tonio Teklić prometnuo se u prvo ime utakmice s dva postignuta gola.

U prvom dijelu poprilično ravnopravne utakmice nešto više od igre imali su Varaždinci ali nekih izrazitih i izglednih prilika nije bilo. Najzanimljiviji detalj prvog dijela dogodio se nakon pola sata igre. Nakon što je Tonio Teklić srušen u kaznenom prostoru domaćina ciparski sudac Cipranin Chrysovalantis Theouli dosudio je najstrožu kaznu. Jedanaesterac je izveo teklić ali je pogodio gredu, pa je rezultat ostao početnih 0:0. Do kraja prvog dijela rezultat je ostao nepromijenjen.

U drugom poluvremenu gledamo nastavak prvog dijela, a u 51. minuti varaždinski obrambeni igrači osujetili su napad domaćina i lopta je u kontranapadu došla do Teklića, koji u maniri vrsnog strijelca puca s dvadesetak metara i postiže vodeći gol za goste. Lokomotiva od tada pokazuje više želje za postizanjem pogotka, ali varaždinska obrana djeluje neprobojno. U prvoj minuti sudačke nadoknade vremena, nakon kornera obrana ipak nije do kraja koncentrirana i Marić glavom postiže gol za izjednačenje 1:1. Kada se već mislilo da će utakmica završiti podjelom bodova, ponovo na scenu stupa Teklić i nakon igranja rukom igrača Lokomotive u kaznenom prostoru, Varaždincima je dosuđen jedanaesterac. Teklić je ovaj puta precizan i u dubokoj nadoknadi vremena postiže pobjedonosni gol za 1:2.

Komentari