NK VARAŽDIN

Varaždinski nogomet ponovo u velikom uzletu

Objavljeno: 30.05.2022. 10:10

Zadnja izmjena: 30.05.2022. 10:21

Protekli dani potvrdili su da se varaždinski nogomet i varaždinski vrhunski nogometaši vraćaju u velikom stilu na hrvatsku nogometnu scenu.

U hrvatskom prvaku GNK Dinamo važnu ulogu odigrao je Luka Ivanušec, koji je možda i jedan od prvih koji će ovo ljeto napraviti transfer u neki od europskih velikana.

U pobjedniku Kupa HNS-a, HNK Hajduk također zapaženu ulogu odigrao je Dario Melnjak, pogotovo u finalu u susretu  s NK Rijeka.

Tome naravno dodajemo da je NK Varaždin ostvario ekspresni povratak iz Druge HNL u Prvu HNL. Nakon samo jedne sezone u drugom razredu, varaždinska momčad vraća se među najbolje hrvatske nogometne klubove s  puno razvojnih planova.

Na kraju, ali možda i najvažniji uspjeh što se budućnosti tiče, osvajanje juniorskog Kupa HNS-a i to pobjedom u finalu nad vršnjacima GNK Dinamo. Juniorska momčad NK Varaždin tako je zalog za sigurnu i stabilnu budućnost, jer poznata varaždinska Škola nogometa ponovo radi i proizvodi nove, mlade i perpektivne nogometaše, a u ovom trenutku i cijelu jednu juniorsku generaciju. Škola nogometa ponovo je u punom pogonu i vraća se odličnim momčadima u svim uzrasnim kategorijama. Tako da u budućnosti možemo biti sigurni, da što se tiče igrača, Varaždin može očekivati cijelu jednu novu generaciju vrhunskih nogometaša koji će nositi najprije NK Varaždin a kasnije i cijeli hrvatski nogomet.  

Osim toga svjedoci smo rasta i razvoja i drugih varaždinskih nogometnih klubova, koji uz nikad veću podršku ŽNS Varaždin kreću velikim koracima prema višim rangovima natjecanja. Svemu tome uvelike pomažu iznimno velika sredstva koja u varaždinske nogometne klubove dolaze putem ŽNS Varaždin, Varaždinske županije, jedinica lokalne samouprave te Hrvatskog nogometnog saveza.

Komentari